Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Need for Speed Unbound Review

NFS Unbound

Από τα πρώτα του trailer το Need for Speed Unbound φάνηκε ότι θα έχει μεγάλη διαφορά: η Criterion που μετά το NFS Heat διαλύθηκε, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και να δώσει μια anime αισθητική στα εφέ του παιχνιδιού αλλά και τους πρωταγωνιστές μιας ουσιαστικά ιστορίας, που υπάρχει γιατί απλά…έπρεπε να υπάρχει.

Δεν ξέρω αν είναι αυτή η αισθητική ή η ιστορία αυτή καθαυτή, αλλά όσο αφορά τους χαρακτήρες δεν υπάρχει καμιά ταύτιση, κανένα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, εκεί που τα καρτουνίστικα εφέ συναντούν τα 3D μοντέλα των αυτοκινήτων το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό στο μάτι, αλλά κάποια στιγμή ίσως η επαναλαμβανόμενη φύση τους δεν τα κάνει τόσο εντυπωσιακά πια. Ευτυχώς υπάρχει η επιλογή να τα αφαιρέσετε τελείως.

Need-for-Speed-Unbound

Κρατάει και “χτίζει” στα θετικά του Heat

Η υποδοχή του Heat μπορεί να ήταν ανάμεικτη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι παρά τα μειονεκτήματα του ήταν ένα fun to play παιχνίδι. Η Ghost πήρε τα βασικά συστατικά του και κυρίως το κομμάτι του διαχωρισμού μεταξύ επίσημων αγώνων την μέρα και ανεπίσημων – παράνομων αλλά με μεγαλύτερα έπαθλα το βράδυ, και φρόντισε να την εξελίξει.

Ο νέος χάρτης της Lakeshore του Unbound, είναι εμπνευσμένος από το Σικάγο, και έχει μερικούς ωραίους αστικούς δρόμους αλλά και αυτοκινητόδρομους για να απολαύσετε μια μοναδική διαδρομή με (κάθε) νέο σας αυτοκίνητο,  αλλά εκτός από την κίνηση στους δρόμους φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη ζωή, ούτε κάποια ιδιαιτερότητα που θα σας κάνει να την θυμάστε. Παρόλα αυτά η πλοήγηση σας στη Lakeshore με το αυτοκίνητό σας είναι ιδιαίτερα απολαυστική καθώς τα αυτοκίνητα υπακούν στις εντολές σας και την μηχανή να βρυχάται. Το arcade style της οδήγησης δεν θα δυσκολέψει κανέναν, αλλά ακόμα χρειάζονται συγκεκριμένα skills που θα χρειαστείτε ώστε να καταφέρετε να κερδίσετε τους αγώνες στους οποίους συμμετέχετε. 

Μιλώντας για τους αγώνες, όπως είπαμε και προηγουμένως το σύστημα μέρας και νύχτας του Heat παραμένει, αλλά πλέον το “heat” που μαζεύετε την μέρα μεταφέρεται και στη νύχτα οπότε θέλει μια δόση στρατηγικής για να αποφασίσετε πόσο θέλετε να τραβήξετε την προσοχή. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγώνες που προσφέρουν μεγαλύτερα rewards απαιτούν περισσότερο “heat” οπότε μπαίνετε σε μια φάση υψηλότερου ρίσκου – περισσότερων ανταμοιβών.

Όσο αφορά τις καταδιώξεις, η επιθετικότητα των αστυνομικών είναι πιο ομαλή στο Unbound, και θα καταφέρετε να διαφύγετε πιο εύκολα από τις καταδιώξεις, αρκεί να είστε γρηγορότεροι και να οδηγήσετε καλύτερα από εκείνους.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η αίσθηση ότι ορισμένες φορές η A.I. χρησιμοποιεί “cheats” για να σας φτάσει. Ευτυχώς όμως, η εξέλιξή σας στο Unbound δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις νίκες. Μπορεί να χάσετε έναν αγώνα, αλλά τα rewards θα είναι εξίσου σημαντικά και θα μπορείτε να συνεχίσετε την εξέλιξη του αυτοκινήτου σας.

Το αυτοκίνητο σας, όπως εσείς θέλετε

Η arcade racing προσέγγιση του Need for Speed Unbound δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο σας δεν μπορεί να αλλάξει αίσθηση ή απόδοση ανάλογα τις τροποποιήσεις που το κάνετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε κάθε επι μέρους κομμάτι του αυτοκινήτου σας τόσο στην εμφάνιση του όσο και στα μηχανικά του μέρη, ώστε να το κάνετε όπως ακριβώς το φαντάζεστε. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τροποποιήσεων και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Όσο αφορά την απόδοση του αυτοκινήτου, μπορείτε να πάτε είτε στο μονοπάτι του grip είτε του drift. Καθένα υπάρχει για να ταιριάζει το αυτοκίνητό σας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε που θα εντάξετε κάθε αυτοκίνητο.

Αυτό που πάντως σας συμβουλεύουμε είναι να έχετε προφανώς διαφορετικά αυτοκίνητα για κάθε αγώνα, αλλά κυρίως να έχετε ένα αυτοκίνητο για κάθε κατηγορία ιπποδύναμης.

Multiplayer από την αρχή

Στο Need for Speed Unbound single player και online multiplayer είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα αυτοκίνητά σας, το γκαράζ σας, οι αναβαθμίσεις σας, δεν μεταφέρονται στο online multiplayer και θα πρέπει να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας από την αρχή. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διαφοροποιήση της Ghost Games, ώστε όταν τελειώσετε με την ιστορία του παιχνιδιού, ουσιαστικά να κάνετε μια φρέσκια αρχή στο online multiplayer.

Η σημαντική απουσία πάντως από το online multiplayer είναι αυτή των αστυνομικών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη τους και θα έδινε διαφορετική διάσταση σε κάθε αγώνα.

Need-for-Speed-Unbound review

Αξίζει να το αγοράσω;

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το Heat, η Ghost Games μας προσφέρει ίσως το καλύτερο Need for Speed που έχουμε δει τα ταλευταία χρόνια. Το Unbound έχει τον δικό του χαρακτήρα και την δικιά του προσωπικότητα και είναι ένα βήμα παραπάνω για την σειρά.

Οι λάτρεις των arcade racing games θα το λατρέψουν, ενώ και οι νεοεισερχόμενοι στη σειρά θα απολαύσουν την εμπειρία του.

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Ubisoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το Far Cry 7 και ένα αυτόνομο multiplayer παιχνίδι Far Cry. Αυτό σύμφωνα με αναφορές από το Kotaku...

News

Τα παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Φεβρουαρίου 2023 αποκαλύφθηκαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο χρήστης του Dealabs, ο billbil-kun, ο οποίος διαρρέει με...

News

Η 2K ανακοίνωσε ότι το WWE 2K23 θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC στις 17 Μαρτίου, με όσους αγοράσουν premium εκδόσεις να αποκτούν πρόσβαση...

News

Το Studio Gobo ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Guerrilla Games για να δουλέψει ως συν-προγραμματιστής στο franchise Horizon της Sony. Το στούντιο με έδρα...

News

Η Electronic Arts καθυστέρησε την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως τις 28 Απριλίου. Σε μια δήλωση που...

News

Το Forza Motorsport θα είναι “το πιο προηγμένο τεχνικά παιχνίδι αγώνων που έχει γίνει ποτέ“, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 Studios. Η...

News

Η Warner Bros. Games δημοσίευσε το επίσημο launch trailer του Hogwarts Legacy, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, το Hogwarts...