Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Οι αναλυτές λένε ότι η συμφωνία της Microsoft με την Activision δεν έχει «πεθάνει» ενόψει της έφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) να μπλοκάρει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft θα μπορούσε να ασκηθεί επιτυχώς έφεση, είπαν δύο αναλυτές.

Μετά από μήνες έρευνας, την Τετάρτη η CMA έγινε η πρώτη από τις τρεις μεγάλες παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές που δημοσίευσε την τελική της έκθεση για τη συμφωνία των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είπε ότι απέτρεπε τη συγχώνευση των εταιρειών Xbox και Call of Duty λόγω ανησυχιών ότι θα «αλλάξει το μέλλον της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς παιχνιδιών cloud, οδηγώντας σε μειωμένη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια».

Στην έκθεσή της, η CMA υποστήριξε ότι η συγχώνευση θα έδινε στη Microsoft «το κίνητρο να αυξήσει την τιμή του Game Pass ανάλογα με τη βελτίωση της αξίας της προσθήκης του πολύτιμου περιεχομένου της Activision σε αυτό» και ότι «ακόμα και μια μέτρια αύξηση τιμής θα μείωνε ή θα εξαλείψει σημαντικά τυχόν πιθανά σχετικά οφέλη πελατών».

Στη συνέχεια, η Microsoft και η Activision επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της CMA και δεν χάνεται κάθε ελπίδα, σύμφωνα με τον Michael Pachter, διευθύνοντα σύμβουλο της Wedbush Securities και τον Piers Harding-Rolls, διευθυντή έρευνας παιχνιδιών στην Ampere Analysis.

Διαβάστε επίσης:  Η Paradox επιστρέφει χρήματα από τις προπαραγγελίες του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα που εστάλη στο VGC, ο Pachter είπε ότι η CMA είχε «ρίξει ένα εμπόδιο στη διαδικασία, αλλά η συμφωνία δεν έχει πεθάνει». Πιστεύει ότι η Microsoft μπορεί να κερδίσει την υπόθεση κατόπιν προσφυγής, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνει, είπε ότι ο κατασκευαστής του Xbox θα μπορούσε να κάνει παραχωρήσεις που θα βοηθούσαν στο κλείσιμο της συμφωνίας.

Ο Harding-Rolls, από την πλευρά του, είπε ότι η σημερινή απόφαση ήταν «προφανώς ένα πλήγμα για τη Microsoft και την Activision και τις προσπάθειές τους να επικυρώσουν την εξαγορά», αλλά ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει φέτος.

«Ιστορικά, η πλειονότητα των προσφυγών της CMA ήταν ανεπιτυχείς, αλλά υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να ανατραπεί», είπε. «Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Competition Appeal Tribunal, οι απλές υποθέσεις επιδιώκεται να διεκπεραιωθούν εντός εννέα μηνών, αλλά συχνά χρειάζονται τουλάχιστον μερικούς μήνες.»

«Εάν η έφεση είναι επιτυχής, στη συνέχεια επιστρέφεται στη CMA για επανεξέταση, κάτι που θα πάρει ξανά κάποιο χρόνο. Έτσι, θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε προς το τέλος του έτους εάν όλα πάνε υπέρ της Microsoft και της Activision για να κλείσουν τη συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...