Connect with us

Τι ψάχνεις;


Features

Οι αποκαλύψεις για τον CEO της Activision δημιουργούν θέμα στις σχέσεις της με Playstation και Xbox

Το νέο ρεπορτάζ της Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και κακομεταχείρισης έχουν διαδοθεί ευρέως στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο ανάπτυξης των Call of Duty, Treyarch και Sledgehammer Games.

Ενώ ο Kotick φέρεται να είπε στους διευθυντές της εταιρείας και σε άλλα στελέχη ότι δεν γνώριζε πολλούς από τους ισχυρισμούς, η WSJ είπε ότι είχε λάβει στοιχεία για το αντίθετο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων με πρώην υπαλλήλους και εσωτερικών εγγράφων της Activision.

Παρά το ρεπορτάζ, η Activision Blizzard φέρεται να είπε στους υπαλλήλους ότι δεν είχε στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα πολιτική μηδενικής ανοχής που ξεκίνησε για την παρενόχληση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον επικεφαλής της εταιρείας!

Ο Kotick έχει επίσης κατηγορηθεί για κακομεταχείριση πολλών γυναικών υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου του φωνητικού ταχυδρομείου το 2006 στο οποίο απείλησε να σκοτώσει μια βοηθό του.

Μια εκπρόσωπος της Activision είπε σχετικά με την κατηγορία: «Ο κ. Ο Kotick ζήτησε γρήγορα συγγνώμη πριν από 16 χρόνια για το προφανώς υπερβολικό και ακατάλληλο φωνητικό ταχυδρομείο και λυπάται βαθύτατα για την υπερβολή και τον τόνο στον αυτόματο τηλεφωνητή μέχρι σήμερα».

Η “ενόχληση” του Ryan και του Playstation

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, έστειλε ένα email στους υπαλλήλους της εταιρείας την Τρίτη, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ της WSJ.

Λέγεται ότι έγραψε ότι αυτός και η ηγετική του ομάδα ήταν «απογοητευμένοι και ειλικρινά έκπληκτοι όταν διάβασαν» ότι η Activision «δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα διακρίσεων και παρενόχλησης».

«Επικοινωνήσαμε με την Activision αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου για να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και να ρωτήσουμε πώς σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στο άρθρο», έγραψε. «Δεν πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις απάντησής τους αντιμετωπίζουν σωστά την κατάσταση».

Ο Spencer “αξιολογεί” την σχέση του Xbox με την Activision

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, επιβεβαίωσε ότι «αξιολογεί» τη σχέση του με την Activision Blizzard μετά την απάντηση της εταιρείας στους ισχυρισμούς σχετικά με τον CEO της Bobby Kotick.

Σε ένα email που εστάλη στο προσωπικό του Xbox και το οποίο μεταφέρει το Bloomberg, ο Spencer δήλωσε ότι ο ίδιος και η ηγετική ομάδα ήταν «ενοχλημένοι και βαθιά προβληματισμένοι από τα φρικιαστικά γεγονότα και ενέργειες» στην Activision Blizzard.

Ο Spencer δήλωσε στο email του ότι «αυτός ο τύπος συμπεριφοράς δεν έχει θέση στον κλάδο μας» και ότι «αξιολογούσε όλες τις πτυχές της σχέσης [του Xbox] με την Activision Blizzard και έκανε συνεχείς προληπτικές προσαρμογές».

Το μέλλον

Μια άσχημη περίοδος για την Activision – Blizzard συνεχίζεται, αφού οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της “πλήττουν” την δημόσια εικόνα της και όπως φαίνεται δημιουργούν και προβλήματα με επί χρόνια συνεργάτες της και κυρίως, με τους μεγάλους κατασκευαστές κονσολών. Η πολιτική μηδενικής ανοχής που ανακοινώθηκε ήταν μια εξαιρετική αρχή για την λύση του πρόβληματος όχι μόνο σε σχέση προς τα έξω, αλλά κυρίως ανάμεσα στους εργαζόμενούς της, που υπέστησαν και όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που περιγράφονται.

Το θέμα με τον Kottick ήταν ένα “πισωγύρισμα” και μένει να φανεί για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένα νέο παιχνίδι Mafia βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ανάπτυξη, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα το Kotaku αναφέρει ότι το studio της Hangar 13 στο...

News

Η Crytek ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του Crysis 4 καθοδηγείται πλέον από τον Mattias Engström, ο οποίος προσελήφθη από την IO Interactive. Πιο πρόσφατα,...

Features

Εάν θυμάστε την οθόνη εκκίνησης του PS2, ίσως μπορείτε να φέρετε στη μνήμα σας ότι αρκετοί πύργοι εμφανίζονταν κάτω από το κείμενο “Sony Computer...

News

Η οικογένεια Guillemot που ίδρυσε την Ubisoft φέρεται να θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων για να κανονίσει μια επίσημη εξαγορά της...

News

Το Apex Legends έχει φέρει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη από την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με την...

News

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Electronic Arts δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο Battlefield 2042 μακροπρόθεσμα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τριμηνιαίων κερδών του...

News

Η EA αποκάλυψε τον κατάλογο των παιχνιδιών της που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο οικονομικό έτος, καθώς ο εκδότης έχει τέσσερις μη ανακοινωμένους τίτλους που...