Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Οι ηγέτες της τεχνολογίας ξόδεψαν 800 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να χτίσουν μια νέα πόλη δίπλα στο Σαν Φρανσίσκο

Τα τελευταία πέντε χρόνια, μια εταιρεία με το όνομα Flannery Associates ξόδεψε 800 εκατομμύρια δολάρια για να συλλέξει γη έξω από το Σαν Φρανσίσκο – χωρίς να εξηγήσει ποιος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια ή τι σχεδιάζει να κάνει με τη γη. Τώρα, οι τοπικοί αξιωματούχοι που εξέταζαν το θέμα έχουν επιτέλους την απάντησή τους: μια ομάδα πλούσιων και αναγνωρίσιμων ηγετών της τεχνολογίας βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα και ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τη γη για να χτίσουν μια ολοκαίνουργια πόλη, σύμφωνα με αναφορές από New York Times και Bloomberg.

Οι αναφορές λένε ότι ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, οι επενδυτές Andreessen Horowitz, Marc Andreessen και Chris Dixon, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του GitHub, Nat Friedman, η ιδρύτρια της Emerson Collective, Laurene Powell Jobs, και άλλοι ηγέτες τεχνολογίας και επενδυτές έχουν βάλει χρήματα στο εγχείρημα. Ηγέτης της Flannery Associates φαίνεται να είναι ο Jan Sramek, πρώην έμπορος της Goldman Sachs.

Οι Flannery Associates άρχισαν πρόσφατα να ρωτούν τους κατοίκους της κομητείας Solano, την περιοχή βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο όπου βρίσκεται η γη της, σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας «νέας πόλης με δεκάδες χιλιάδες νέα σπίτια, ένα μεγάλο αγρόκτημα ηλιακής ενέργειας, οπωρώνες με πάνω από ένα εκατομμύριο νέα δέντρα και πάνω από δέκα χιλιάδες στρέμματα νέων πάρκων και ανοιχτών χώρωνσύμφωνα με SFGate. Η εταιρεία έχει αποκτήσει περίπου 52.000 στρέμματα για να οικοδομήσει, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι σήμερα γεωργική γη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ωστόσο, το έργο αντιμετωπίζει ένα σημαντικό εμπόδιο: τη χωροθέτηση. Η γη είναι ουσιαστικά ζωνοποιημένη για γεωργική χρήση, όχι για οικιστική χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι η Flannery Associates θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μια αναδιαμόρφωση, κάτι που δεν είναι εύκολο στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία φαίνεται να προσπαθεί να θέσει μια πρωτοβουλία ψηφοφορίας το επόμενο έτος στον νομό σε μια προσπάθεια να προχωρήσει το έργο.

Διαβάστε επίσης:  Το XDefiant της Ubisoft καθυστερεί, αφού απέτυχε στις δοκιμές πιστοποίησης στις κονσόλες

Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί οι επενδυτές ήθελαν να το κάνουν αυτό, αλλά τουλάχιστον ένας επενδυτής, ο Michael Moritz, περιέγραψε την προσπάθεια ως τρόπο διαφυγής από το Σαν Φρανσίσκο. Κορυφαία στελέχη της τεχνολογίας επέκριναν την ηγεσία της πόλης για ζητήματα όπως το έγκλημα και η έλλειψη στέγης, παρόλο που η βιομηχανία της τεχνολογίας έπαιξε ρόλο στην επιδείνωση μιας οικονομικής κρίσης στέγασης στην πόλη. «Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να ανακουφίσει κάποιες από τις πιέσεις της Silicon Valley που νιώθουμε όλοι – αύξηση των τιμών των κατοικιών, έλλειψη στέγης, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.λπ.», είπε ο Moritz σε έναν επενδυτή.

Οι ηγέτες της τεχνολογίας έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν τις δικές τους πόλεις στο παρελθόν ως τρόπο διαφυγής σε πιο φιλικές τοποθεσίες ή υποστήριξη των επιχειρήσεων τους. Οπως επισημαίνει το Bloomberg, ο Elon Musk και ο Larry Ellison έχουν αγοράσει και οι δύο εκτάσεις γης για να δημιουργήσουν αφιερωμένες κοινότητες – στην περίπτωση του Musk, για τους υπαλλήλους της Tesla και της SpaceX έξω από το Austin και στην περίπτωση του Ellison, για τους πλούσιους φίλους του στη Χαβάη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Το One Piece του Netflix έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας streaming, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για όλη την...

Νεα

Η Bandai Namco ανακοίνωσε έναν νέο χαρακτήρα του Tekken 8 και μια κλειστή δοκιμή beta. Ο Feng Wei εντάσσεται στο ρόστερ του fighting game...