Connect with us

Τι ψάχνεις;

super mario bros ταινία

Features

Οι λιγότερο γνωστοί χαρακτήρες από το σύμπαν του Super Mario

Όλοι ξέρουμε τους κλασσικούς χαρακτήρες του Super Mario. Τον Mario, τον Luigi,την πριγκίπισσα Peach. Αλλά πόσοι από εσάς ξέρετε τους λίγο πιο… “ψαγμένους”;
Πάμε να δούμε μερικούς από τους πιο ξεχασμένους και περίεργους χαρακτήρες από το σύμπαν του Super Mario!
Pauline
H Pauline ήταν η πρώτη γυναίκα σε παιχνίδι Mariο. Αυτό το ήταν το Donkey Kong. Εμφανίστηκε δύο φορές, η μια στο Mario vs. Donkey Kong 2 με αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση της.
.

Captain Syrup
Η πρώτη γυναίκα boss σε παιχνίδι Mario,η Captain Syrup εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Wario Land και στο Wario Land 2. Μετά από πολύ καιρό ησυχίας την ξαναείδαμε το 2008 στο Wario Land:Shake It! με ανανεωμένη εμφάνιση.

The Koopalings
Οταν πρωτοεμφανίστηκαν τα Koopalings στο Super Mario Bros. 3 όλος ο κόσμος ήξερε αυτά τα 7 διαολάκια.Με τον καιρό όμως ξεχάστηκαν και για αυτό ήτανε μεγάλη έκπληξη όταν τους ξανασυναντήσαμε στο New Super Mario Bros του Wii.Τα Koopalings πριν από αυτό δεν είχαν εμφανιστεί παρά μόνο για λίγο στο Mario & Luigi :Superstar Saga και στο Super Princess Peach.

Stanley the Bugman
Ο Stanley είναι ένας “κλώνος” του Mario που απλά πετάει εντομοκτόνο από ένα όπλο.Αρχικά εμφανίστηκε στο Donkey Kong 3 και είναι ένας χαρακτήρας που δε μπορώ να πω ότι μας λείπει ιδιαίτερα. Παρ’ όλα αυτά τον ξαναείδαμε ως trophy στο Super Smash Brothers και ξανά να εμφανίζεται  στα 9-Volt collection στην σειρά WarioWare.
Donkey Kong Jr.
Αν δεν είναι προφανές από το όνομα, ο Donkey Kong Jr. είναι ο γιος του DK από το πρώτο παιχνίδι. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στο παιχνίδι Donkey Kong Jr. και μετά από αυτό εξαφανίστηκε!Πολλοί λένε ότι ο Donkey Kong από τα DK:Country  είναι ο DK Jr. σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο . Επιπλέον εμφανίσεις του DK Jr. είναι στο Super Mario Kart ως playable χαρακτήρας και ξανά στο Mario Tennis.
Wart
Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πούμε για τον Wart πέρα από το ότι ήταν ένα boss στο Super Mario Bros 2 και ότι λογικά δεν θα τον ξαναδούμε ποτέ μιας και είναι σχεδόν ίδιος με τον K.Rool από το DK Country.Και πάλι άξιζε μια αναφορά..

Tatanga

Αλλος ένας ξεχασμένος χαρακτήρας με την πρώτη του εμφάνιση να είναι στο Super Mario Land όπου απαγάγει την Daisy στο ιπτάμενο διαστημόπλοιο του.Και όμως τον ξαναείδαμε στο Super Mario Land 2 : Six Golden Stars αν και ποτέ δεν αναφέρεται με το όνομα του είναι προφανές πως είναι αυτός.Απο τότε και μετά απλά εξαφανίστηκε.

Poochy

O Poochy είναι ένας…σκύλος. Έκανε το ντεμπούτο του στο Yoshi;s Story όπου βοηθούσε τον Yoshi να ξεθάβει items. Επιπλέον εμφανίσεις είδαμε στο Yoshi’s Island, το Tetris Attack και όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορα το Paper Mario είδαμε τον Poochy σε μερικά screenshots από τη beta..δυστυχώς ο Poochy όμως δεν ήταν στο τελικό παιχνίδι!

Baby Chauncey

Αυτό το δαιμονισμένο μωρό..ναι υπάρχει ένα δαιμονισμένο μωρό σε παιχνίδι Mario!Το είδαμε πρώτη φορά στο Luigi’s Mansion και μετά ποτέ ξανά..Το ξέρω ότι είναι λίγο σκοτεινό για Mario games αλλά θα ήταν ωραίο άν ξαναβλέπαμε τον Chauncey στο μέλλον.

Perry

Ο Perry είναι μια ομπρέλα από το Super Princess Peach,ένα παιχνίδι όπου παίρνεις τον ρόλο της πριγκίπισσας η οποία μπορεί να ελέγχει τα συναισθήματα της και να τα χρησιμοποιεί για να περάσει διάφορα εμπόδια.Αρκετά περίεργο..Αλλά ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ο Perry στο παιχνίδι είχε ένα backstory το οποίο δεν μάθαμε πως τελειώνει ποτέ μιας και στο SPP ήταν η πρώτη και τελευταία του εμφάνιση!

Όλοι από το  Super Mario RPG

Το Super Mario RPG ήταν ένα διαφορετικό..αλλά ευπρόσδεκτο παιχνίδι από την Square Enix.Οι χαρακτήρες είναι μερικοί από τους καλύτερους που έχουμε δει και οποιοσδήποτε fan τους γνωρίζει!Μπορεί να νομίζετε ότι σίγουρα δε θα τους ξαναδούμε μιας και είναι παιχνίδι της Square Enix αλλά ο Geno έκανε cameo στο Superstar Saga το οποίο δεν είναι φτιαγμένο από εκείνη.Οπότε για τώρα μπορούμε απλά να ελπίζουμε ακόμα.

Foreman Spike

Γνωστός και ως Blackie,ο Spike είναι ο κύριος κακός στο Wrecking Crew και στο Wrecking Crew 98. Ισως να είναι απλά ένα πρωτότυπο για τον Wario αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε.Η μόνη εμφάνιση του μετά από αυτό ήταν στο Mobile Golf το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία.

Wanda

Η Wanda είναι μια νεράιδα που μπορεί να κάνει τουβλάκια να εμφανιστούν από το πουθενά με το ραβδί της. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια σε σε παιχνίδι Mario με τον τίτλο Mario & Wario όπου προσπαθούσε να προστατεύσει τους ήρωες με τις μαγικές τις δυνάμεις. Δεύτερη και τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στο Warrio’s Woods.

Winky the Frog
Ο Winky ένα από τα 4 ζώα που μπορείς να καβαλήσεις στο DK country σε αντίθεση με τα άλλα 3 σταμάτησε να εμφανίζεται μετά από το πρώτο παιχνίδι.Ο Rambi, o Expresso και ο Enguarde όλοι εμφανίστηκαν στα sequels ενώ ο Winky αντικαταστάθηκε με τον Rattly το φίδι.

The Subcon Fairies

Θυμάσαι στο τέλος του Super Mario Bros 2 αυτές οι 2 νεράιδες βγαίνουν από το βάζο; Υποτίθεται ότι είναι οι πολίτες της ονειροχώρας με το όνομα Subcon.Το περίεργο όμως είναι ότι το όνομα τους είναι επίσης Subcon! Δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφορία πέρα από αυτό…

 

Οι άνθρωποι από τα Mario sports games

Αυτοί εδώ οι χαρακτήρες είναι απλά…άνθρωποι.Λογικά κανείς από εσάς δε τους θυμάται και ίσως δε τους ξέρετε καν.Μερικοί από αυτούς ξαναεμφανίστηκαν όμως πέρα από τον ρόλο τους στο Mobile Golf όπως ο Plum ως βραβείο στο Super Smash Bros Melee και η Azalea ίσως σας φαίνεται γνωστή μιας και το πρόσωπο της χρησιμοποιήθηκε για την Daisy.

Katsini

Το ενδιαφέρον με τον Katsini είναι ότι μοιάζει απίστευτα με τον Tatanga απλά φοράει κουστούμι. Και το μόνο λογικό είναι ότι αυτοί οι 2 είναι από την ίδια φυλή.Η πρώτη και τελευταία εμφάνιση του ήταν στο Wario’s Woods,μετά από αυτό δυστυχώς και αυτός έχει ξεχαστεί εντελώς και μάλλον δε θα τον ξαναδούμε.

 Aqualea και Meidou

Επίσης από το Warrio’s Woods αυτές οι 2 γοργόνες. Η Meidou ήταν στην έκδοση του NES ενώ η Aquale στην έκδοση του Super Nintendo.Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι ο ίδιος χαρακτήρας και απλά άλλαξε το όνομα στο localization.

Ball Bunny

Ενας λαγός που παίζει μπάσκετ.Ναι.Αυτός εδώ ο χαρακτήρας ήταν boss όχι μόνο στο Wario Land 2 αλλά και στο 3. Και για να τον νικήσει ο Warrior δεν έπρεπε να τον δείρει…απλά να τον νικήσει στο μπάσκετ!

Dangerous Duck

Ο DD δεν σε αντίθεση με τον Ball Bunny δεν ήταν καν boss. Ήταν απλά ένας από τους πολλούς εχθρούς μέσα στις πίστες του Warrior Land και του Warrio Land 2.Δε φαίνεται και πολύ σημαντικός οπότε γιατί τον αναφέρουμε; Γιατί αργότερα ήταν κεντρικός χαρακτήρας στο mini game Flagman!
Blizzaurus

Η Blizzaurus ήταν το boss του 6ου world στο Super Princess Peach.Και ήταν η μόνη γυναίκα εχθρός σε όλο το παιχνίδι. Στην αρχή φαίνεται σαν ένας απλός δεινόσαυρος αλλά μόλις η ζωή του πέσει εμφανίζεται με την κανονική της μορφή..μια μικρή μπλε νεράιδα.Αρκετά εύκολο boss αλλά ωραία έκπληξη.

Διαβάστε επίσης:  Marathon: Ποιο είναι το παιχνίδι που αναβιώνει η Bungie

Prince Pine και King Fret
Πέρα από την Peach στο Yoshi’s Safari ο Mario σώζει και 2 άλλους χαρακτήρες.Τον Fret και τον Pine.Δεν ξέρουμε και πολλά για αυτούς πέρα από ότι είναι οι αρχηγοί του Jewelry Land..

Princess Shokora Wario Land 4
Princess Shokora
Ισως η λιγότερο γνώστη πριγκίπισσα από όλες.Η Shokora περιμένει τον Wario στο τέλος του Wario Land Advance.Το περίεργο είναι ότι αναλόγως με τι έκανες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η πριγκίπισσα θα έχει και διαφορετική μορφή!Εμφανίζεται επίσης ως Merchant και πουλάει όπλα στον Wario αλλά και ως μια γάτα που ακολουθεί τον Wario πέρα δώθε!

Princess Eclair
Μια ακόμα λιγότερο γνωστή πριγκίπισσα..αν και δε ξέρω αν μετράει επειδή δεν την έχουμε δει ποτέ!Αναφέρεται στο παιχνίδι Paper Mario:The Thousand-Year Door οπού έχει σκοπό να την σώσει ο Luigi αλλά δυστυχώς λόγο ενός plot twist που δε θα σας χαλάσω δεν εμφανίζεται ποτέ.


“Pinky” Kong
Οκ δεν λέγεται Pinky Kong..αλλά θα τον πούμε έτσι γιατί δεν έχει καν όνομα.Αυτός εδώ ο ροζ γορίλας εμφανίζεται στο Donkey Kong Jr Math και είναι απλά ένα pallete swap του DK Jr. και λογικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό..


Dogu, Oyazi, Onigiri και Onnanoko
Πέρα από τον Spike και τους άλλους χαρακτήρες στο Wrecking Crew 98 υπήρχαν και αυτοί εδώ οι 4.Και ήτανε ακόμα και playable όταν τους ξεκλείδωνες.Ανάμεσα σε αυτούς έχουμε και μια ζωντανή μπάλα ρυζιού το οποίο είναι υπερβολικά παράξενο!

Hen
Ο Wario στο Wario Land 2 είχε για κατοικίδιο μια χήνα..και την ονόμασε Hen. Όχι και τόσο δημιουργικό.Υπάρχει μια ολόκληρη πίστα στο παιχνίδι όπου προσπαθείς να γυρίσεις την Hen στη φωλιά της. Άλλη μία εμφάνιση έκανε στο Fire Attack ένα Game & Watch mini game.

Nurse Peach
Μαζί με τον Dr.Mario ήταν και η Νοσοκόμα Peach.Αν και ο Dr.Mario συνέχισε να εμφανίζεται για παράδειγμα στο Melee ως playable χαρακτήρας δεν ξαναείδαμε την νοσοκόμα παρά μόνο  σε ένα από τα challenges στο Melee αν και εκεί φοράει άσπρη στολή και όχι ροζ.Επίσης όταν πρωτοεμφανίστηκε η νοσοκόμα Peach το όνομα της Peach δεν είχε αλλάξει ακόμα από Toadstool οπότε στην ουσία λέγεται Νοσοκόμα Toadstool.


Το ένα κόκκινο Snifit από το Super Mario Bros. 2
Αυτός εδώ ο τύπος αξίζει μια αναφορά .Γιατί; Γιατί είναι το μόνο κόκκινο Snifit σε ολόκληρο το παιχνίδι!Αυτά.

Purple-Haired Lady
Αυτή εδώ η κοπέλα με τα μοβ μαλλιά εμφανίζεται καμία φορά στην οθόνη αντί για την Birdo. Κυριολεκτικά δεν έχουμε ιδέα ποια είναι. Ούτε καν ένα όνομα.Φαίνεται αρκετά χαρούμενη και δεν έχω ιδέα γιατί..αλλά θέλω να μάθω.


“The Professor”
Ο professor είναι απλά ένα γλυκούλης γεράκος που ο Wario πιάνει και πετάει για να λύσει μερικά puzzle. Όνομα δεν ξέρουμε και η μόνη φορά που τον ακούμε να μιλάει είναι όταν φωνάζει επειδή μόλις τον πέταξε ο Wario κάπου.Η θεωρία που πιστεύουν οι πιο πολλοί είναι ότι είναι ο Mad Scienstein ένας άλλος χαρακτήρας από το universe του Mario.


The King of Subcon
Υπάρχει ένα remake του Super Mario Bros 2 το BS Super Mario USA Power Challenge όπου η ιστορία συνεχίζει αφού ο Mario νικήσει τον Wart. Εκεί βλέπουμε αγάλματα τα οποία έφτιαξε ο βασιλιάς προς τιμή του Mario.Και μετά και τον ίδιο τον βασιλιά του Subcon.Από ότι βλέπετε φαίνεται αρκετά γνωστός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Η Meta ανακοίνωσε το Quest 3, τo headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας επόμενης γενιάς. Θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο με τιμές που ξεκινούν από...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...