Connect with us

Τι ψάχνεις;

Features

Πέντε παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε αν σας αρέσει το Minecraft

eco

Όταν πρόκειται για παιχνίδια όπως το Minecraft, δεν είναι περίεργο που υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές εκεί έξω, αν σκεφτούμε την επιτυχία του πρωτότυπου. Το sandbox της Mojang εξακολουθεί να είναι δυνατό και συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του είδους του. Εμπνέοντας πολλά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τα χρόνια μετά την αρχική τους κυκλοφορία, μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια δημιουργίας άντλησαν έμπνευση από το Minecraft.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πέντε εναλλακτικά παιχνίδια αν σας άρεσε το Minecraft:

Eco

eco

Πλατφόρμες: PC

Το Eco παίρνει τα θεμέλια που έθεσε το Minecraft και χτίζει πάνω τους για να σχηματίσει κάτι που μοιάζει σαν μια σημαντική εξέλιξη αυτών των ιδεών. Όπως και το Minecraft, το Eco έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διδασκαλίας. Σε αυτόν τον κόσμο, όλα είναι συνδεδεμένα και πρέπει να χτίσετε έναν πολιτισμό από την αρχή.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο κόβετε δέντρα για να φτιάξετε ένα μέρος όπου μπορείτε να φτιάξετε τις διάφορες συνταγές σας, αλλά επίσης κόβετε δέντρα σε μέρη όπου αυτό δεν θα διαβρώσει το έδαφος και διατηρείτε περιορισμένα τα υποπροϊόντα απορριμμάτων των κατασκευών σας για να μην μολύνετε το νερό. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι παιχνιδιού, αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο είναι να οικοδομήσετε μια κοινωνία με άλλους παίκτες που να είναι ικανή να σταματήσει έναν μετεωρίτη από το να καταστρέψει τα πάντα!

Subnautica

subnautica

Πλατφόρμες: PC, Mac, Xbox One και Playstation 4

Το Subnautica σας αφήνει αποκλεισμένους στον μυστηριώδη και υδάτινο πλανήτη 4546B, έναν ωκεάνιο κόσμο γεμάτο εχθρική ζωή. Όπως και το Minecraft, το καθήκον σας ως μοναχικός επιζών είναι να εξερευνήσετε τον κόσμο, να ξεπεράσετε τους κινδύνους του και να συλλέξετε πόρους για να φτιάξετε βάσεις, υποβρύχια και νέα εργαλεία. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Minecraft, εκτός από το να παραμένετε χορτάτοι και υγιείς, θα πρέπει να παρακολουθείτε τα επίπεδα οξυγόνου σας καθώς βυθίζεστε στα βάθη του ωκεανού!

No Man’s Sky

no man's sky

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Αν το Minecraft πρωτοδημοσιοποίησε την έννοια της διαδικαστικής παραγωγής, το No Man’s Sky πήρε αυτή την ιδέα και την εκτόξευσε στα ύψη σε μεγάλη έκταση. Δεν εξερευνάτε έναν μόνο κόσμο, αλλά πάνω από 18 πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες. Το παιχνίδι είχε μια δύσκολη κυκλοφορία, καθώς δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των παικτών. Από τότε, ωστόσο, έχει ανανεωθεί πλήρως και αναδιαμορφωθεί σε μια πραγματικά αξιόλογη εμπειρία γεμάτη πράγματα που πρέπει να κάνετε. Βαρεθήκατε έναν πλανήτη; Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν νέο κόσμο, απλώς μπείτε στο διαστημόπλοιό σας και πετάξτε σε έναν άλλο.

Stardew Valley

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Με όλες τις κατασκευές μεγάλης κλίμακας σε εξέλιξη, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι το Minecraft δίνει την ευκαιρία στο να απολαύσει κάποιος τις υποτιμημένες χαρές και τις μικρές νίκες της ιδιοκτησίας και της φροντίδας ενός κήπου, ή ακόμα και ενός ανεπτυγμένου αγροκτήματος. Το Stardew Valley είναι ένα ολόκληρο παιχνίδι που περιστρέφεται γύρω από την ίδια ιδέα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά που το ξεχωρίζουν. Στο Stardew Valley, οι παίκτες μπορούν να γνωρίσουν την τοπική τους κοινότητα φανταστικών χαρακτήρων και ακόμη και να πυροδοτήσουν ένα ειδύλλιο με μερικούς από τους γείτονές τους, αν το θέλουν!

Terraria

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android

Όπως και στο Minecraft, πολλά δέντρα θα χρειαστεί να κοπούν στο δρόμο σας για να χτίσετε καταφύγιο όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά στον 2D κόσμο του Terraria. Αλλά είναι μια απαραίτητη θυσία, καθώς υπάρχουν πράγματα τη νύχτα σε αυτόν τον κόσμο που θα ήθελαν πολύ να σας σκοτώσουν, στην πραγματικότητα. Ευτυχώς, το Terraria σάς δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά την αντιμετώπιση του κακού με μεγαλύτερη έμφαση στη μάχη και στα μοναδικά αντικείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Το One Piece του Netflix έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας streaming, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για όλη την...