Connect with us

Τι ψάχνεις;

Minecraft

Features

Ποιο είναι το End του Minecraft;

Μόλις βρήκατε ένα οχυρό και πηδάτε στο End Portal του Minecraft. Τώρα στέκεστε σε μια μικρή πλατφόρμα στην άκρη του μεγάλου νησιού με τον Ender Dragon να πετάει από πάνω. Μετά από μια δεκαετία η μάχη με τον Ender Dragon είναι αρκετά άμεση. Αλλά γιατί γίνεται αυτό;

Παρακάτω θα δούμε μερικές θεωρίες σχετικά με το End, τα NPCs και τα κτήρια που έχουν σχέση με αυτό.

Ποιος είναι ο Ender Dragon;

Σύμφωνα με το παιχνίδι ξέρουμε υπάρχει ένας Ender Dragon στο End, που είναι δεμένος στο νησί του με την φωλιά και το αυγό του. Αυτό δημιουργεί το ερώτημα αν ο Ender Dragon είναι παγιδευμένος στο νησί ή απλά είναι το πιο δυνατό πλάσμα σε εκείνη την διάσταση.

Μια θεωρία λέει ότι ο Ender Dragon είναι ο τελευταίος  του είδους του και προσπαθεί να επιβιώσει. Το End μπορεί κάποτε να είχε παραπάνω δράκους αλλά τώρα ο Ender Dragon είναι ο τελευταίος που απέμεινε. Αυτός ο δράκος έχει ένα αυγό που πρέπει να προστατευτεί οπότε ο δράκος το έφερε στο κεντρικό νησί και το έβαλε σε μια φωλιά για ασφάλεια.

Όταν είναι κοντά στον θάνατο του ο Ender Dragon πηγαίνει στο κέντρο του νησιού του εκεί που είναι η φωλιά του. Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια του να σώσει το μέλλον του. Δυστυχώς ο παίκτης σκοτώνει τον δράκο και μπορεί να πάρει το αυγό. Αφού εξερευνήσουν το End οι περισσότεροι παίκτες πηγαίνουν στον πάνω κόσμο όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να εκκολαφθεί το αυγό.

Ο Τύραννος Ender Dragon

Πολλοί παίκτες θεωρούν ότι ο Ender Dragon είναι τύραννος στο End. Αντί να είναι από τους τελευταίους του είδους του οι Endermen τον παρουσιάζουν ως μια θεότητα που πρέπει να λατρεύεται.

Αν όμως ο Ender Dragon είναι θεός τότε γιατί οι Endermen δεν επιτίθονται στον παίκτη όταν επιτίθεται στον Ender Dragon; Αυτή την θεωρία εξηγεί ότι οι Endermen ξέρουν την δύναμη του δράκου οπότε όσοι τον αντιμετωπίζουν πρέπει να έχουν την ανάλογη δύναμη.

Το End είναι το μέλλον

Αντί να είναι μια άλλη διάσταση, τι θα γινόταν αν το End ήταν το μέλλον; Όταν πηδάτε στο End Portal, πηγαίνετε στο τέλος του χρόνου.

Σε αυτό το μέλλον, ο Ender Dragon είναι το τελευταίο πλάσμα που έχει απομείνει μαζί με τους Endermen. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι Endermen φροντίζουν τον Ender Dragon και έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στο χρόνο χωρίς portals, γι’ αυτό μπορείτε να τους δείτε τόσο στον πάνω κόσμο  όσο και στο Nether.

Μια θεωρία λέει ότι οι Endermen μπορεί κάποια στιγμή να ήταν κανονικοί άνθρωποι. Ένα γεγονός  τους μετέτρεψε σε Endermen και τώρα είναι καταραμένοι να περιπλανιόνται στον άγονο κόσμο.

Με βάση αυτό, πιστεύουμε ότι ο Ender Dragon μπορεί να διέφθειρε τους κατοίκους του End, μετατρέποντάς τους όλους σε Endermen. Οι Endermen τυχαίνει να επιτίθενται στον Ender Dragon, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια τελευταία ώθηση για να καταστρέψουν αυτό που τους αφαίρεσε την ανθρωπιά.

End Cities

Ένας από τους κύριους λόγους που εξερευνούμε το Nether , αφού νικήσουμε τον Ender Dragon είναι να βρούμε τις End Cities. Αυτές είναι γιγάντιες πλωτές πόλεις με ισχυρές πανοπλίες και όπλα .

Σε ένα νήμα του φόρουμ του Minecraft, ένας χρήστης έγραψε ότι πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ζούσε στον κόσμο μια αρχαία φυλή πρωτοπόρων κατασκευαστών που με τον καιρό έγινε τεχνολογικά προηγμένη.

Σύντομα, αυτοί οι κατασκευαστές έφτασαν στο End μέσω των οχυρών που δημιούργησαν. Σύμφωνα με τη θεωρία, αυτοί οι κατασκευαστές δεν γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στον πάνω κόσμο και παγιδεύτηκαν στο End.

Για αυτό τον λόγο η φυλή έπρεπε να προσαρμοστεί  στο End, οπότε τα σώματα τους άρχισαν να εξελίσσονται  και έγιναν  μακριά και λεπτά  για να φτάσουν στο Chorus Fruit. Ενώ η εμφάνισή τους άλλαξε, διατήρησαν ακόμα τις γνώσεις τους για την τεχνολογία, δημιουργώντας τις End Cities που γνωρίζουμε πριν γίνουν Endermen.

Οι End Cities είναι αεροδρόμια;

Αν αυτοί οι κατασκευαστές δημιούργησαν τις End Cities, τι ακριβώς είναι αυτές; Ένα άλλο thread στο φόρουμ του Minecraft υποδηλώνει ότι αυτές οι πόλεις είναι στην πραγματικότητα «αεροδρόμια».

Οι End Cities επιπλέουν και δίνουν την όψη «πύργων ελέγχου» που βρίσκονται συχνά στα αεροδρόμια. Μερικές από αυτές τις πόλεις έχουν πλοία, ενώ άλλες όχι. Υπάρχει πιθανότητα τα πλοία κάποιον End Cities να έχουν ήδη φύγει ( κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι κάποιες δεν έχουν πλοία), ενώ κάποια πλοία δεν  κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους. Αυτό εξηγεί γιατί το πλοίο βρίσκεται στην κορυφή αυτών των πόλεων.

Shulkers

Οι Shulkers φαίνεται να μην ταιριάζουν σε κάποια συγκεκριμένη θεωρία. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Shulkers είναι απλά πλάσματα που τυχαίνει να ζουν στο End.

Αντί να είναι απλώς πλάσματα, τι θα γινόταν αν οι Shulkers δημιουργήθηκαν από αυτούς τους κατασκευαστές; Τα καβούκια των Shulkers έχουν ένα μοτίβο απίστευτα παρόμοιο με το Chiseled Deepslate, το οποίο θα μπορούσε να είναι απόδειξη ότι οι Shulkers κατασκευάστηκαν από τους κατασκευαστές και χρησιμοποιήθηκαν ως φρουροί για τις End Cities τους.

Συνολικά, το Minecraft δεν επιβεβαιώνει επίσημα καμία από αυτές τις θεωρίες. Στον πυρήνα του, το Minecraft είναι ένα παιχνίδι sandbox που σας επιτρέπει να κάνετε ό,τι θέλετε. Με λίγη αφήγηση, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας την ιστορία και να προσαρμόσετε τον κόσμο σας σε αυτό που πιστεύετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...