Connect with us

Τι ψάχνεις;

pes 2019 preview

Previews

Pro Evolution Soccer 2019 Preview

Από τις 8 Αυγούστου το demo του Pro Evolution Soccer 2019 είναι διαθέσιμο για download και μετά από αρκετά ματς έχουμε την δυνατότητα να καταγράψουμε τις εντυπώσεις μας από το νέο παιχνίδι της σειράς PES.

Νέες επιλογές τακτικών και in-game στοιχείων

Με μια γρήγορη πρώτη ματιά, η Konami έδωσε έμφαση στην μικροδιαχείριση της ομάδας σας κατά την διάρκεια του αγώνα. Έτσι δεν χρειάζεται να σταματήσετε το παιχνίδι για να κάνετε αλλαγές στην τακτική σας, ή στους παίχτες που απαρτίζουν την εντεκάδα.

Σε κάθε νεκρό διάστημα του παιχνιδιού μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αλλαγή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, ώστε να μην χάνετε τον ρυθμό σας. Την ώρα του αγώνα, οι ειδικές σημάνσεις της οθόνης είναι εκεί για να σας υπενθυμίσουν το στυλ παιχνιδιού που έχετε επιλέξει (αντεπιθέσεις, μεγάλες μπαλιές, επίθεση από τα άκρα κλπ) και αν χρειαστεί να το αλλάξετε.

 

Φυσική ροή παιχνιδιού,καλύτερη αίσθηση ελέγχου της μπάλας

Ένα από τα στοιχεία που έχουν βελτιωθεί αισθητά στο PES 2019 είναι η ροή του παιχνιδιού. Αυτή δεν είναι ούτε πολύ γρήγορη, ούτε πολύ αργή, δίνοντας σας την αίσθηση ότι το στυλ παιχνιδιού σας είναι αυτό που καθορίζει και την ταχύτητα του αγώνα.

Η μπάλα κυλάει στο χορτάρι πιο ρεαλιστικά από ποτέ, ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον έλεγχο της μπάλας, η οποία δίνει ένα “βάρος” στα πόδια του ποδοσφαιριστή, “βάρος”, που το καταλαβαίνει και ο χρήστης, ο οποίος θα πρέπει να είναι σε θέση να σκεφτεί γρήγορα και να εξετάσεις τις επιλογές του την ώρα της κατοχής, για να αποφύγει το λάθος.

Τελειώματα, σέντρες και τερματοφύλακες

Στην συγκεκριμένη έκδοση του PES 2019 υπάρχουν και κάποια σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσουν κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής του παιχνιδιού.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι σέντρες από τα πλάγια παραμένουν ένας βασικός και αποτελεσματικός τρόπος επίθεσης. Η A.I συνεχίζει να παίρνει καταπληκτικές θέσεις εντός περιοχής και ο μηχανισμός της κεφαλιάς μοιάζει τόσο φυσικός που “χορταίνει” τόσο το μάτι όσο και την “ποδοσφαιρική” αίσθηση του χρήστη.

Όμως η αποτελεσματικότητα της επίθεσης με σέντρες δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα παραπάνω. Η Α.Ι. των τερματοφυλάκων δείχνει “αδύναμη” να τις αντιμετωπίζει με ασφάλεια, με τους τερματοφύλακες να μένουν “καρφωμένοι” κάτω από τα δοκάρια τους (εκτός και αν πατήσετε εσείς το κουμπί για να τους βγάλετε) δημιουργώντας από μόνη της επικύνδινες καταστάσεις.

Μιλώντας για προβληματικούς μηχανισμούς, τα τελειώματα των παιχτών μοιάζουν αυτό που θα λέγαμε “ασταθή”. Τετ α τετ χάνονται με ευκολία, κοντρολαρισμένα σουτ μπορεί να καταλήξουν πολλά μέτρα μακριά από την εστία, ενώ άλλα, που δεν φαίνονται και τόσο απειλητικά μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον τερματοφύλακα.

 

Γραφικά – Ήχος

Το demo του PES 2019 δεν περιέχει περιγραφή, με τα ηχητικά εφέ να είναι περιορισμένα. Τα στάδια δίνουν μια ποσότητα παλμού, αλλά αυτός δεν είναι τόσο έντονος και μένει να δούμε αν το “πάθος” και η ένταση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα θα αποτυπώνονται καλύτερα στη τελική έκδοση.

Όσο αφορά τα γραφικά, αυτά είναι υψηλού επιπέδου με όσους ποδοσφαιριστές συγκαταλλέγονται στο demo να είναι ακριβείς μεταφορές των πραγματικών παιχτών, με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και με το κοινό των αγώνων, με τις εξέδρες να είναι ιδιαίτερα ζωντανές και σε συνεχή κίνηση.

Συμπέρασμα

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η έκδοση του demo είναι -όπως είπαμε και παραπάνω- μια πρώιμη έκδοση του τελικού παιχνιδιού, που διαφέρει αρκετά από αυτό.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το PES 2019 είναι ιδιαίτερα θετικές και για ακόμα περισσότερα συμπεράσματα θα χρειαστεί να περιμένουμε την τελική κυκλοφορία που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένας παίκτης αγόρασε κάθε παιχνίδι από τα Wii U και 3DS eShops, πριν από το κλείσιμο και των δύο καταστημάτων. Ο δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου...

News

Ο Lance Reddick, ο ηθοποιός που είναι γνωστός στον κόσμο του gaming για τους ρόλους του στα Destiny 2, Horizon Forbidden West και Quantum Break,...

News

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι η Sony Interactive Entertainment διερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα NFTs και...

News

Η Ubisoft αποκάλυψε ένα νέο εργαλείο AI που ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει για να βοηθήσει τους σεναριογράφους της. Σύμφωνα με τον εκδότη, το «Ubisoft Ghostwriter»...

News

Η Lego και η 2K θα αποκαλύψουν επίσημα ένα νέο παιχνίδι racing στις 23 Μαρτίου. Μετά από μια σειρά διαρροών, το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε με...

News

Η Electronic Arts κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Συνεχίζοντας την ιστορία του...

News

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δημοσίευσε τις απόψεις έξι στούντιο ανάπτυξης που όλα πιστεύουν ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision...