Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Rainbow Six Extraction Review

rainbow six extraction

Το Rainbow Six Extraction είναι ένα spin-off της επιτυχημένου Rainbow Six Siege, που διαδραματίζεται στις Η.Π.Α, οι οποίες έχουν μολυνθεί από εξωγήινους.

Πρόκειται για μια συνεργατική εμπειρία έως τριών παιχτών, που ως αντίπαλο έχουν την A.I.

Ένας μολυσμένος κόσμος

Κάθε αποστολή στο Extraction ξεκινά σαν αγώνας στο Siege. Η ομάδα σας επιλέγει τους operators και τα load outs και στη συνέχεια προετοιμάζεται να πολεμήσει μια επίθεση εχθρών AI σε τέσσερις ολοκαίνουργιες τοποθεσίες: Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Αλάσκα και Consequences. Αυτοί οι χάρτες χωρίζονται σε πολλούς υποχάρτες που προσφέρουν άφθονη κάλυψη και δυνατότητες κίνησης. Τα πάντα εδώ καλύπτονται από φωλιές παρασίτων και λάσπη δείχνοντας την καταστροφή του κόσμου.

Τα airlocks χωρίζουν τις τρεις περιοχές  κάθε πόλης, και χρησιμεύουν ως καταφύγια γεμάτα με προμήθειες όπως health kits και πυρομαχικά. Όσο προχωράτε κάθε αποστολή, τόσο πιο δύσκολο είναι να αποχωρήσετε με ασφάλεια από τον χάρτη (σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας ή της αποτυχίας κάθε αποστολής) καθώς οι εχθροί αυξάνονται σε δυσκολία και ποικιλία.

Εσείς και η ομάδας σας καλείστε να εκπληρώσετε μια τυχαία επιλογή στόχων σε κάθε περιοχή. Αυτά κυμαίνονται από προκλήσεις που βασίζονται σε stealth, όπως η απαίτηση να λάβετε δείγματα ιστού εξωγήινων με ένα μαχαίρι, έως στόχους προσανατολισμένους στην επίθεση, όπως το Hunt και το Decontamination. Οι οπαδοί του Siege ενδέχεται να αναγνωρίσουν αποστολές όπως το Sabotage και το Rescue, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις λειτουργίες Bomb και Hostage που εμφανίζονται στο Siege.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Specimen που απαιτεί από εσάς και την ομάδα σας να συλλάβετε ζωντανό έναν από τους παντοδύναμους εξωγήινους, κάτι που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και στρατηγική.

Η πρόοδος και οι ανταμοιβές

Εάν καταφέρετε να αντεπεξέλθετε και στις τρεις περιοχές, κερδίζετε επιπλέον πόντους εμπειρίας, ξεκλειδώνοντας προνόμια όπως αυξημένη ταχύτητα κίνησης ή νέες ικανότητες. Λαμβάνετε επίσης νέους operators, εξοπλισμό και cosmetics μέσω του leveling του παίκτη σας ολοκληρώνοντας αγώνες και προκλήσεις για ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Αν και τα rewards είναι πολλά και καλά, η πρόοδος είναι βασανιστικά αργή, και θα χρειαστείτε αρκετές ώρες για να φτάσετε στα ανώτερα επίπεδα.

Εμπόδιο σε αυτό, αλλά ταυτόγχρονα κομμάτι του ρεαλισμού και της δυσκολίας του παιχνιδιού είναι το επίμονο σύστημα υγείας που δημιουργεί σημαντικές συνέπειες για τους παίκτες που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις πολλές προκλήσεις του Extraction και που μεταφέρει την υγεία των operators από αγώνα σε αγώνα. Κάθε αγώνας θέλει ειδική και προσεκτική προσέγγιση, και να ολοκληρώσετε τις αποστολές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η λειτουργία του είναι απλή: αν χρησιμοποιήσετε έναν operator σε μια αποστολή και αυτός δεχθεί ένα ποσοστό damage, αυτό θα μεταφερθεί στην επόμενη αποστολή, εκτός και αν χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλον operator, όσο αυτός “αναρρώνει”. Αυτό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε περισσότερους operators, και να δημιουργήσετε ένα “ρόστερ” από operators με τους οποίους αισθάνεστε άνετα να παίζετε.

rainbow six extraction

Γραφικά – Ήχος

Στο τεχνικό κομμάτι το Rainbow Six Extraction συνεχίζει την καλή πορεία του προκατόχου του, με επιβλητικά σκηνικά που δείχνουν την εξωγήινη μόλυνση που έχει εξαπλωθεί στον κόσμο.

Στο PS5 που έγινε το δικό μας playthrough δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, ή κομμάτια που δεν μας άφησαν ικανοποιημένους, αφού τόσο στα γραφικά όσο και στον ήχο η δουλειά που έχει γίνει είναι υψηλού επιπέδου.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Rainbow Six Extraction παίρνει ένα κομμάτι της επιτυχημένης φόρμουλας του Siege και το μετατρέπει σε ένα διασκεδαστικό co-op shooter, το οποίο καλωσορίζει όλους τους παίχτες, ανεξαρτήτως του επιπέδου ικανότητάς τους στη σειρά.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία Rainbow Six, που ούτε εντυπωσιάζει ή καινοτομεί κάπου ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα, δεν απογοητεύει κιόλας.

*Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε review code από τη CD Media. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Ubisoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το Far Cry 7 και ένα αυτόνομο multiplayer παιχνίδι Far Cry. Αυτό σύμφωνα με αναφορές από το Kotaku...

News

Τα παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Φεβρουαρίου 2023 αποκαλύφθηκαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο χρήστης του Dealabs, ο billbil-kun, ο οποίος διαρρέει με...

News

Η 2K ανακοίνωσε ότι το WWE 2K23 θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC στις 17 Μαρτίου, με όσους αγοράσουν premium εκδόσεις να αποκτούν πρόσβαση...

News

Το Studio Gobo ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Guerrilla Games για να δουλέψει ως συν-προγραμματιστής στο franchise Horizon της Sony. Το στούντιο με έδρα...

News

Το Forza Motorsport θα είναι “το πιο προηγμένο τεχνικά παιχνίδι αγώνων που έχει γίνει ποτέ“, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 Studios. Η...

News

Η Electronic Arts καθυστέρησε την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως τις 28 Απριλίου. Σε μια δήλωση που...

News

Η Warner Bros. Games δημοσίευσε το επίσημο launch trailer του Hogwarts Legacy, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, το Hogwarts...