Connect with us

Τι ψάχνεις;


Previews

Resident Evil 2 Preview

Το Resident Evil 2 «έγραψε την δικιά του ιστορία» στην κατηγορία των horror παιχνιδιών όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο αρχικό PlayStation το 1998. Μετά την τεράστια επιτυχία του ο τίτλος κυκλοφόρησε και στις άλλες πλατφόρμες εκείνης της εποχής.

H Capcom 21 χρονιά μετά θα κυκλοφορήσει ένα Remake του κλασικού παιχνιδιού στις κονσόλες αυτής της γενιάς και στο PC με ανανεωμένα γραφικά και νέο στυλ gameplay.

H εταιρεία κυκλοφόρησε ένα Demo 30 λεπτών το οποίο παίξαμε και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Η μεγάλη επιστροφή

Από την πρώτη στιγμή που κάποιος οπαδός του κλασικού παιχνιδιού ξεκινήσει να παίζει το remake του Resident Evil 2 θα παρατηρήσει τις τεράστιες αλλαγές στα γραφικά (βέβαια), αλλά και στο gameplay.

Στο παρελθόν, το Resident Evil 2 μας συστήθηκε με gameplay από διάφορες οπτικές γωνίες και με το χειρισμό που είναι γνωστός ως tank control. Στο remake τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αφού το gameplay είναι τρίτου προσώπου και χειρισμό ομοίως με τα Resident Evil της νέας γενιάς.

Στο Demo οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός αρχάριου αστυνομικού Leon Scott Kennedy ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είναι κατειλημμένο από Zombies. Στο 30-λεπτο Demo θα πάρετε μία γεύση από τις νέες αλλαγές που έκανε η Capcom σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και γι’αυτό τον λόγο η εταιρεία δεν επιτρέπει τους παίκτες να ολοκληρώσουν ολόκληρη την αποστολή.

Νέο Gameplay, ίδια ατμόσφαιρα

Η Capcom κατάφερε να διατηρήσει όλα «τα κυρίως συστατικά» για τα οποία φημίζεται το Resident Evil σε αυτό το remake τα οποία είναι φυσικά ο τρόμος αλλά και η ατμόσφαιρα.

Στο 30-λεπτο Demo μας δόθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τα Zombies τα οποία δεν είναι και τόσο τρομακτικά με την δεύτερη ματιά αλλά αιφνιδιάζουν τον παίκτη πολύ εύκολα.

Ο αιφνιδιασμός παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην σειρά Resident Evil κάτι που αποτυπώνεται επιτυχώς και σε αυτό το Remake.

Ο μηχανισμός που έχει ρόλο-κλειδί στο παιχνίδι είναι το νέο ανεπτυγμένο σύστημα στόχευσης το οποίο θα συμβάλλει στον αιφνιδιασμό σας, αφού η φυσική «τρομάρα» και το στιγμιαίο άγχος πρόκειται να επηρεάσει το σημάδι σας σε μεγάλο βαθμό.

Αυτή η αίσθηση και η ατμόσφαιρα που προσπαθεί κάποιος να ξεφύγει από τις απειλές και τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού όσο πιο γρήγορα γίνεται, παραμένει στο remake του Resident Evil 2.

Γραφικά – ‘Ηχος

H Capcom χρησιμοποίησε την RE Engine για την ανάπτυξη του Resident Evil 2 remake, την ίδια που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του Resident Evil 7. Το αποτέλεσμα από αυτό το 30-λεπτο demo είναι εντυπωσιακό με λεπτομερή και ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα και μεγάλη έμφαση στα μοντέλα των χαρακτήρων αλλά και των εχθρών προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για ένα Horror παιχνίδι.

Ο σχεδιασμός του ήχος είναι επίσης ανεπτυγμένος και παίζει μεγάλο ρόλο στην γενική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού κάνοντας έντονες τις στιγμές του gameplay.

Συμπέρασμα

Το Resident Evil 2 επιστρέφει με ένα αρκετά υποσχόμενο remake το οποίο θα απασχολήσει αρκετά τους fans της θρυλικής σειράς.

Αυτό το Demo προσφέρει όλες τις βάσεις του κλασικού Resident Evil 2, όπως είναι η ατμόσφαιρα, και ο ήχος με ένα ανανεωμένο gameplay, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την σειρά.

Περισσότερα συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε όταν το πλήρες παιχνίδι κυκλοφορήσει σε Xbox One, PlayStation 4 και PC την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Η Ubisoft αυτή τη στιγμή αναπτύσσει το Far Cry 7 και ένα αυτόνομο multiplayer παιχνίδι Far Cry. Αυτό σύμφωνα με αναφορές από το Kotaku...

News

Τα παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Φεβρουαρίου 2023 αποκαλύφθηκαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Ο χρήστης του Dealabs, ο billbil-kun, ο οποίος διαρρέει με...

News

Η 2K ανακοίνωσε ότι το WWE 2K23 θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC στις 17 Μαρτίου, με όσους αγοράσουν premium εκδόσεις να αποκτούν πρόσβαση...

News

Το Studio Gobo ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Guerrilla Games για να δουλέψει ως συν-προγραμματιστής στο franchise Horizon της Sony. Το στούντιο με έδρα...

News

Η Electronic Arts καθυστέρησε την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Survivor λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως τις 28 Απριλίου. Σε μια δήλωση που...

News

Το Forza Motorsport θα είναι “το πιο προηγμένο τεχνικά παιχνίδι αγώνων που έχει γίνει ποτέ“, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Turn 10 Studios. Η...

News

Η Warner Bros. Games δημοσίευσε το επίσημο launch trailer του Hogwarts Legacy, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, το Hogwarts...