Connect with us

Τι ψάχνεις;


Reviews

Steelrising Review

Το Steelrising είναι ο πρώτος τίτλος του γαλλικού studio Spiders μετά το GreedFall, το οποίο κατά την κυκλοφορία του είχε τύχει θετικής υποδοχής από κοινό και κριτικούς.

Το Steelrising εστιάζει σε μια εναλλακτική αφήγηση μιας συγκεκριμένης στιγμής της ανθρώπινης ιστορίας – της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία διεξήγαγε τον αιματηρό, ταξικό πόλεμο στα τέλη του 1700. Το Steelrising παίρνει το πλαίσιο αυτού του ταραχώδους γεγονότος που διαμόρφωσε τον κόσμο και το χρησιμοποιεί ως σκηνικό για να αφηγηθεί τη δική του φανταστική ιστορία, σε συνδυασμό με μια φαντασμαγορία τεχνολογίας για να δημιουργήσει μια εναλλακτική αφήγηση αυτών των σκοτεινών ημερών.

 

Ποια επανάσταση;

Στο Steelrising, οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο της Aegis, ενός ρομπότ υψηλού επιπέδου που χρησιμεύει ως σωματοφύλακας και γελωτοποιός της Μαρίας Αντουανέτας, που σε περιορισμό, στο Chateau de Saint-Cloud. Έχοντας επίγνωση ότι οι δρόμοι του Παρισιού έχουν διαλυθεί, η Βασίλισσα Αντουανέτα διατάζει την Aegis να ταξιδέψει στην καρδιά της πρωτεύουσας και να βρει τον δημιουργό της, τον Eugene de Vaucanson, ο οποίος μπορεί να έχει το κλειδί για να σταματήσει τον ολοένα και πιο ασταθή Λουδοβίκο και το τάγμα των ρομπότ του, που σκορπούν την βία και τον θάνατο στην κάποτε θαυμαστή πρωτεύουσα.

Η Πόλη του Φωτός, ένα μέρος που φημίζεται για την τέχνη, την εφεύρεση, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική του μοιάζει τώρα με τις Πύλες της Κόλασης. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αίμα και πτώματα – αθώοι πολίτες, επαναστάτες συνωμότες, ακόμα και ο στρατός του ίδιου του βασιλιά βρίσκεται σε άθλιες στοίβες νεκρών σωμάτων.

Πίσω από αυτό το τρομακτικό σκηνικό βρίσκεται ο ίδιος ο Λουδοβίκος, που με το στρατό των ρομπότ καταπιέζει τους πολίτες, αντί να τους προστατεύει.

Υπάρχει όμως μια ελπίδα. Ένα ρομπότ που δεν είναι υπό τις διαταγές του βασιλιά Λουδοβίκου XVI, αλλά, κατά ειρωνικό τρόπο, καθοδηγείται από τη σύζυγο του, Μαρία Αντουανέτα.

Steelrising review

Η φόρμουλα των Souls

Παρότι ακολουθεί τον δικό του δρόμο, το Steelrising έχει πολλά από τα στοιχεία των Soulslike παιχνιδιών, αν και η ρυθμικότητα και η ταχύτητα του συστήματος μάχης του θυμίζει περισσότερο το Sekiro.

Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από οδοφράγματα που έχουν στηθεί βιαστικά, άμαξες που φλέγονται. Μετά από λίγες ώρες και σκοτώνοντας μερικά μεγάλα bosses, η Aegis αποκτά επιπλέον ικανότητες που διευρύνουν τις επιλογές της. Υπάρχει ένα είδος άλματος εις μήκος για να ξεπεράσετε μεγάλα κενά, ένα mini-battering ram για να περάσετε μέσα από αδύναμες πόρτες και τοίχους, και ένα άγκιστρο για να σκαρφαλώσετε σε μακρινές προεξοχές. Αυτό ανοίγει περαιτέρω τις τοποθεσίες του χάρτη και σίγουρα σας επιτρέπει να γυρίσετε και να εξερευνήσετε περιοχές που μέχρι να αποκτήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις ικανότητες ήταν μη προσβάσιμες.

Τα άλλα εμπόδια στην πρόοδό σας είναι, φυσικά, όλα τα εχθρικά ρομπότ. Αυτά σχεδιάστηκαν αρχικά για να κάνουν κάθε είδους εργασία, έτσι όπως και οι φύλακες υπάρχουν πράγματα όπως ξυλοκόποι, κρεοπώλες και μουσικοί που έχουν γίνει όλα πολύ επιθετικά, συχνά με μια δευτερεύουσα επίθεση φωτιάς, πάγου ή κεραυνού.

Κάθε τόσο έχετε ένα mini-boss που στη συνέχεια αρχίζει να εμφανίζεται ως κανονικός εχθρός, αλλά υπάρχουν πολλά τεράστια mega-bosses, τα οποία απαιτούν από εσάς μεγαλύτερη προσπάθεια και στρατηγική για να τα κερδίσετε.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού μπορεί να είναι λίγο υποτονικός μερικές φορές, και ακόμη και να μην αποκρίνεται καν στις εντολές σας, ενώ το σύστημα κλειδώματος εχθρών του παιχνιδιού, (στοιχείο απαραίτητο σε κάθε Soulslike game), μπορεί να είναι αναξιόπιστο και να σας κοστίσει περισσότερες από μερικές ζωές.

Steelrising review 2

Γραφικά – Ήχος

Ο κόσμος και οι χαρακτήρες του Steelrising φαίνονται υπέροχα.

Από σκιασμένες δασικές εκτάσεις, γεμάτα λάσπη γκέτο και ανακτορικά κτήματα μέχρι το μακελειό της ίδιας της Βαστίλης, η Spiders έκανε καταπληκτική δουλειά εδώ. Ο έντονος φωτισμός, η σκιά και άλλα εφέ ζωντανεύουν κάθε τοποθεσία,  και προσφέρουν τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Η φόρμουλα του ήχου με τα εντυπωσιακά επικά μουσικά κομμάτια και το καλό voice over συνεισφέρουν στη δραματική ατμόσφαιρα του ταξιδιού σας.

Αξίζει να το αγοράσω;

Το Steelrising προσφέρει προκλητικές μάχες, εφευρετικούς εχθρούς και μια ελκυστική και ατμοσφαιρική εικόνα του Παρισιού του 18ου αιώνα σε μια εποχή μεγάλης αναταραχής.

Είναι απολαυστικό, γεμάτο πρόκληση action RPG, παρά τα όποια προβλήματά του. Η Spiders έχει δημιουργήσει έναν συμπαγή και ευχάριστο τίτλο. Όποιος ενδιαφέρεται για την αριστοκρατική αισθητική και ενδιαφέρουσα άποψη της ιστορίας του Steelrising θα απολαύσει το ταξίδι της Aegis προ τη δόξα!

Recommended

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Το Temtem είναι ένας πολύ ενδιαφέροντας συνδυασμός δύο ειδών παιχνιδιών. Είναι ένα RPG όπου συλλέγετε πλάσματα που ονομάζονται Temtem ενώ εξερευνάτε τον κόσμο του...

News

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Embracer, Lars Wingefors, δήλωσε ότι είναι προσωπικά απογοητευμένος από την υποδοχή του Saints Row που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Αναπτύχθηκε από...

News

Φαίνεται ότι ο Ted Lasso και η AFC Richmond, η φανταστική ποδοσφαιρική ομάδα από την τηλεοπτική σειρά Ted Lasso, έρχονται στο FIFA 23. Σε...

News

Το στούντιο του Apex Legends, η Respawn Entertainment δημοσίευσε μια δήλωση που ζητά να σταματήσει η παρενόχληση προγραμματιστών. Το στούντιο είπε ότι επέλεξε να...

News

Ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι βασισμένο στον υπερήρωα της Marvel, Iron Man βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην EA Motive, όπως Electronic Arts ανακοίνωσε, με επικεφαλής τον παραγωγό...

News

Το Cyberpunk 2077 προσελκύει αυτήν τη στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο παίκτες καθημερινά, σύμφωνα με την CD Projekt. «Κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας τη...

News

Οι modders του Elden Ring έχουν γεμίσει το The Lands Between με κάθε λογής περίεργα, υπέροχα και μερικές φορές απλά χρήσιμα mod μέσα σε...