Μια πιθανή παρεξήγηση που άφησε τα στελέχη της Activision Blizzard να αισθάνονται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Bobby Kotick είχε «απειληθεί» από τον ομόλογό του στη NetEase φέρεται να συνέβαλε στο να αποσύρει η εταιρεία τα παιχνίδια της στην Κίνα.
Αυτό σύμφωνα με πηγές των New York Times, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι οι εντάσεις μεταξύ των εταίρων σχετικά με την ανανέωση της άδειας ήρθαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης τον περασμένο Οκτώβριο.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη κατά καιρούς μέσω μεταφραστών, τα στελέχη της Activision φέρεται να θεώρησαν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της NetEase, William Ding, είχε απειλήσει να επηρεάσει την κινεζική κυβέρνηση είτε να μπλοκάρει είτε να υποστηρίξει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Άλλες πηγές είπαν στη δημοσίευση ότι αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεση της NetEase και στην πραγματικότητα ήταν απλώς μια παρεξήγηση.
Ο εκπρόσωπος της NetEase, Alexandru Voica, αρνήθηκε επίσης ότι ο Ding είχε προσπαθήσει να εκφοβίσει την Activision, η οποία είπε ότι συνεχίζει να «παρενοχλεί και να χλευάζει τις εταιρείες και τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως».
Περαιτέρω συνομιλίες μετά την τηλεδιάσκεψη του Οκτωβρίου δεν κατάφεραν να θεραπεύσουν το ρήγμα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των εταιρειών.
Η Activision Blizzard, η οποία είχε συμφωνίες αδειοδότησης με τη NetEase από το 2008, απέσυρε τα παιχνίδια της από την κινεζική αγορά τον Ιανουάριο.
Η κίνηση άφησε τους τοπικούς παίκτες να μην έχουν πρόσβαση σε τίτλους όπως το World of Warcraft, το Hearthstone, το Warcraft III: Reforged, το Overwatch, τη σειρά StarCraft, το Diablo 3 και το Heroes of the Storm.
Λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια βγουν εκτός σύνδεσης, η NetEase γκρέμισε ένα άγαλμα του World of Warcraft έξω από τα κεντρικά της γραφεία σε μια προφανή συμβολική χειρονομία που στόχευε στη Blizzard και μάλιστα μετέδωσε την κατεδάφιση μέσω ενός από τα επίσημα κανάλια παιχνιδιών της.
