Connect with us

Τι ψάχνεις;

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Review

Reviews

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Review

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom σίγουρα δεν είχε ένα εύκολο έργο. Έπρεπε να ανταγωνιστεί και να παρουσιαστεί καλύτερο και βελτιωμένο από τον προκάτοχο του, που ήταν ένα ήδη εξαιρετικό παιχνίδι. Και όμως, με κάποιο μαγικό τρόπο όχι μόνο φτάνει τον πήχη τον προσδοκιών του Breath of the Wild αλλά τον ξεπερνάει.

Θα έχετε μέχρι σήμερα έστω ακούσει ή δει τις διθυραμβικές κριτικές που έχουν γραφτεί και ειπωθεί το Tears of the Kingdom ή θα έχετε δει τα ρεκόρ πωλήσεων που σπάει. Και χωρίς υπερβολή όλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την ποιότητα του παιχνιδιού.

Επιστροφή σε νέα και παλιά εδάφη

Το Tears of the Kingdom δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να ξαναεπισκεφτούν τον κόσμο που γνώρισαν και ελεύθερωσαν στο Breath of the Wild μέσα από έναν εντελώς νέο πρίσμα, με νέες ικανότητες για μια λαμπρή περιπέτεια παρέχοντας στους παίκτες μια τρομερή ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν σχεδόν κάθε περίπτωση που συναντούν στο παιχνίδι.

Το Tears of the Kingdom λαμβάνει χώρα ως επί το πλείστον στο Hyrule,  στο οποίο μπορείτε πλέον να ταξιδέψετε πολλούς νέους τρόπους, ενώ η εξερεύνηση συνδυάζεται με κάποια γυρίσματα στο παρελθόν, βλέποντας το Βασίλειο στο πέρασμα του χρόνου. Στα ταξίδια σας έχετε μια καλή ιδέα για το πού βρίσκονται τα πράγματα, αλλά είναι διαφορετικά και συναρπαστικά για εξερεύνηση όταν φτάσετε εκεί.

Αυτή η ισορροπία του νέου και του οικείου εκτελείται καλά και τα νησιά στον ουρανό δημιουργούν νέες περιοχές για εξερεύνηση και ανακάλυψη. Το να καταλάβεις πώς να πηδάς από νησί σε νησί στον ουρανό είναι συναρπαστικό και η εξερεύνηση των σπηλαίων του Hyrule είναι σκοτεινή και προσφέρει μια πρόκληση που δεν υπήρχε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Η περιπέτεια είναι γεμάτη και άλλα highlights. Η ιστορία ξεκινά συναρπαστικά και τελειώνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Επίσης, δεν επαναλαμβάνει το πρώτο παιχνίδι. Ευτυχώς, η ιστορία γνωρίζει ότι είναι μια συνέχεια και αναγνωρίζει αυτό που προηγήθηκε. Μπορείτε να κάνετε check in σε χαρακτήρες και τοποθεσίες του παρελθόντος για να δείτε πώς έχουν αλλάξει. Η ιστορία δεν ξεφεύγει πολύ από τα όρια αυτού που περιμέναμε από μια ιστορία Zelda, αλλά οι ανατροπές και η πορεία προς το τέλος σε κρατάει πάντα σε ενδιαφέρον.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ο ανανεωμένος Link

Οι νέες ικανότητες του Link είναι το κύριο θέμα του Tears of the Kingdom. Το Fuse, σας επιτρέπει να συνδυάσετε όπλα, ασπίδες, αντικείμενα και άλλα, ανταμείβει τον πειραματισμό και κάνει εντυπωσιακά κάθε στοιχείο του παιχνιδιού να έχει κάποια αξία . Κάνει το looting ακόμα πιο διασκεδαστικό, επειδή ακριβώς όλα έχουν κάποια χρησιμότητα. Αυτό ενισχύεται περισσότερο με την διατηρήση του μηχανισμού φθοράς των όπλων, αφού και στο Tears of the Kingdom κάνενα όπλο, κανένα υλικό δεν είναι άχρηστο.

Διαβάστε επίσης:  Lego 2K Drive Review

Το Ascend, που επιτρέπει στον Link να κινείται μέσα από οποιαδήποτε οροφή εντός ορισμένης απόστασης, είναι εντυπωσιακό ως προς την εφαρμογή και την πρακτικότητά του. Είναι μια από τις ικανότητες που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που κινείστε στον μερικές φορές οικείο κόσμο. Η ανάκληση, που κάνει τα αντικείμενα στον κόσμο να κινούνται προς τα πίσω στο χρόνο, συχνά με έκανε να αναρωτιέμαι αν κάτι θα λειτουργούσε, μόνο για να ανακαλύψω ότι, ναι, λειτουργεί απολύτως με χαρούμενους τρόπους.

Η νέα ικανότητα όμως που κάνει την απόλυτη διαφορά είναι το Ultrahand. Αυτό επιτρέπει στο Link να συνδέει αντικείμενα.  Όλες αυτές οι απίθανες κατασκευές που βλέπετε σε βίντεο στο είναι μέσω το Ultrahand και αν αφιερώσετε χρόνο να μάθετε το πως λειτουργεί δεν θα αργήσετε να φτιάξετε και εσείς τις δικές σας, μοναδικές κατασκευές που θα σας δώσουν και πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Ο συνδυασμός αντικειμένων για την επίλυση απλών γρίφων και τη δημιουργία περίπλοκων ιπτάμενων μηχανισμών με μια σειρά από ανεμιστήρες, πυραύλους και μπαταρίες είναι μια απόλαυση χωρίς ποτέ να σας κάνει να αφιερώνετε πολύ χρόνο σε κάποιο έργο. Το Tears of the Kingdom αναγνωρίζει αυτό που προσπαθείτε να κάνετε σχεδόν σε κάθε περίπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι απλές ενέργειες όπως η τοποθέτηση ενός τιμονιού σε μια πλατφόρμα με τέσσερα ελαστικά λειτουργεί με ελάχιστο κόπο. Πραγματικά το Ultrahand είναι ο σπάνιος μηχανικός που τροφοδοτεί την φαντασία σας και ταυτόχρονα τροφοδοτείται από αυτή. Δεν υπάρχει κάτι που να σκεφτείτε και να μην μπορείτε να το υλοποιήσετε.

Γρίφοι, dungeons, εξερεύνηση

Δομικά, το Tears of the Kingdom είναι ίδιο με τον προκάτοχο του, σε ένα σύστημα που δούλεψε εξαιρετικά.

Νέα Shrines που είναι διασκεδαστικά στην επίλυση και προσφέρουν fast travel γεμίζουν τον χάρτη, διάσπαρτοι γρίφοι για να συλλέξετε Korok seeds και η μεγάλη προσθήκη εδώ είναι ότι υπάρχουν στο Tears of the Kingdom παραδοσιακά Zelda dungeons. Τα νέα dungeons είναι απλοποιημένα, αλλά δεν θυσιάζουν τη πρόκληση επίλυσης παζλ ενώ είναι και πιο κατανοητά. Αυτά έχουν και bosses για να αντιμετωπίσετε και η καλύτερη στρατηγική είναι φυσικά να στηριχτείτε στις νέες δυνατότητες σας σας για να τα νικήσετε.

Αξίζει να το αγοράσω;

Μπαίνοντας στα ατελείωτα εδάφη του Hyrule αισθάνεσαι να επιστρέφεις σπίτι. Το σπίτι είναι μεν το ίδιο, αλλά το εσωτερικό του έχει αλλάξει, έχει βελτιωθεί έχει γεμίσει με πράγματα να κάνεις και να δεις. Αυτό είναι το Tears of the Kingdom. Μια επιτυχημένη συνέχεια ενός ήδη εξαιρετικού παιχνιδιού, ένα παιχνίδι που τρέφει και τρέφεται από την φαντασία. Ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, παιχνίδια της χρονιάς.

Essential

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CD Projekt απέρριψε τις φήμες ότι η Sony μπορεί να εξαγοράσει την εταιρεία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας χρήστης που συνήθως...

Νεα

Η Sony Interactive Entertainment αποκάλυψε τα δωρεάν παιχνίδια PlayStation Plus Essential του Ιουνίου 2023. Η πρώτη παρτίδα παιχνιδιών PlayStation Plus του Ιουνίου θα είναι...

Νεα

Το στούντιο του Civilization Firaxis και η δημιουργός του Witcher CD Projekt Red επιβεβαίωσαν και οι δύο έναν γύρο απολύσεων. Το στούντιο  της Take...