Connect with us

Τι ψάχνεις;

Reviews

The Quarry Review

H Supermassive Games είναι γνωστή για τις διαδραστικές εμπειρίες τρόμου που προσφέρει στους θαραλλέους ( ή και όχι) παίχτες. Μας συστήθηκε με το Until Dawn και πήγε ο επίπεδο του τρόμου ένα επίπεδο πάνω με την Dark Pictures Anthology. Φέτος, σε συνεργασία με την 2K, το The Quarry ήρθε με την υπόσχεση ότι είναι θα είναι ο πνευματικός διάδοχος του Until Dawn και πάμε να καταγράψουμε την εμπειρία μας από το νέο παιχνίδι.

Είναι πάντα μια παρέα (;)

Η τελευταία μέρα της καλοκαιρινής κατασκήνωσης στο Hackett’s Quarry υποτίθεται ότι είναι εκείνη που θα αφιερωνόταν για αποχαιρετισμούς με δάκρυα, αλλά ένα χαλασμένο φορτηγό δίνει στους συμμετέχοντες μια ακόμη μέρα για να κάνουν πάρτι. Η Supermassive χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή γεμάτη ποτό για να δημιουργήσει σχέσεις, αφιερώνοντας χρόνο για να γνωρίσετε κάθε πρόσωπο, ενώ δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να καθορίσει πώς ενεργεί μέσω ουσιαστικής συμβολής.

Κάθε χαρακτήρας έχει ενδιαφέρον με τον δικό του τρόπο και τα δικά του ελαττώματα. Προφανώς οι σχέσεις και οι φιλοδοξίες τους βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσότερων επιλογών και συχνά έρχονται σε σύγκρουση με εκείνες άλλων χαρακτήρων, και κάπως έτσι οδηγούνται σε συγκρούσεις μεταξύ τους και είναι στο χέρι σας να δώσετε τη λύση.

Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει

Δεν θα κάνουμε spoiler για το ποιος ή τι είναι αυτός που κυνηγά αυτή την παρέα και τις απειλές που περιμένουν σε κάθε γωνία. Η πτυχή της επιβίωσης είναι συναρπαστική και το να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του παιχνιδιού. Η Supermassive έχει κάνει το Quarry περισσότερο μια κινηματογραφική εμπειρία παρά διαδραστική. Ο έλεγχος σας έγκειται κυρίως στην δυνατότητα να κάνετε τις επιλογές, που θα καθορίσουν τις σχέσεις, την ζωή και τον θάνατο των πρωταγωνιστών.

Οι συνομιλίες μεταξύ δύο χαρακτήρων διακόπτονται συχνά για να δώσουν στον παίκτη δύο γραμμές σκέψης για να καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια. Οι σχέσεις ενισχύονται ή εξασθενούν ανάλογα με την ανταπόκριση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραματικές τονικές αλλαγές που δημιουργούν εναλλακτικές αφηγηματικές διαδρομές.

Διαβάστε επίσης:  Mortal Kombat 1 Review

Η Supermassive κάνει εξαιρετική δουλειά στο να σας λέει πότε έχετε μετακινήσει την ιστορία σε άλλη κατεύθυνση, αλλά ορισμένες αποφάσεις είναι πολύ ασαφείς και μπορεί να οδηγήσουν σε απροσδόκητα αποτελέσματα και ίσως ακόμη και στο θάνατο κάποιου χαρακτήρα.  Αυτή τη φορά όμως, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει ένα είδος ” συγχώρεσης” για τις κακές σας αποφάσεις, εισάγοντας ένα σύστημα “ζωών”.  Μπορείτε δηλαδή να πάρετε πίσω μια κακή απόφαση, ξοδεύοντας μια “ζωή”. Σε κάθε playthrough μπορείτε να έχετε έως 3 τέτοιες ζωές.

Όπως καταλαβαίνετε, το σύστημα αυτό “κλέβει” μέρος της έντασης και πιθανότατα θα οδηγήσει περισσότερους παίκτες να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος του παιχνιδιού.

Γραφικά – Ήχος

Η Supermassive έκανε εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας περιβάλλοντα με όμορφο σχεδιασμό και σκούρο φωτισμό που βοηθούν επίσης στην αύξηση της έντασης και δίνουν στο παιχνίδι μια πραγματικά κινηματογραφική αίσθηση.

Φυσικά αυτή η κινηματογραφική αίσθηση δεν θα ήταν τόσο δυνατή αν δεν υπήρχε το κατάλληλο soundtrack και οι κατάλληλοι ηθοποιοί. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση εδώ, απλά δοκιμάστε να παίξετε το παιχνίδι στο cinematic mode, που οι τυχαιοποιημένες επιλογές σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε το παιχνίδι σαν μια εντυπωσιακή ταινία τρόμου.

The_Quarry review

Αξίζει να το αγοράσω;

Το The Quarry με την εντυπωσιακά τρομακτική ιστορία του, τα πολλά – στην πραγματικά πάρα πολλά, αφού υπολογίζονται σε πάνω 186 – διαφορετικά τέλη του και την ατμόσφαιρα του, μπορεί να σας συναρπάσσει και να σας προσφέρει μια χορταστική εμπειρία τρόμου, από τους ειδικούς του είδους.

Παρότι η έλλειψη ελέγχου και δράσης από την πλευρά του παίχτη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, η Supermassive αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ότι ξέρει να δημιουργεί μια τρομακτική εμπειρία που θα σας κρατά σε ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

*Για το review του παιχνιδιού μας παραχωρήθηκε review code από τη CD Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τρία νέα χρώματα για το DualSense και τα καλύμματα του PS5, αυτή τη φορά με “λείο μεταλλικό φινίρισμα”....

Νεα

Η έκδοση για Nintendo Switch του Mortal Kombat 1 δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους θαυμαστές και κριτικούς πριν από την κυκλοφορία της. Το παιχνίδι...

Νεα

Η Microsoft στοχεύει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας το 2028 για την επόμενη κονσόλα Xbox. Αν και τα σχέδιά της μπορεί να έχουν αλλάξει, το...

Νεα

Το One Piece του Netflix έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας streaming, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για όλη την...