Μετά από μήνες αναμονής, η Konami επιβεβαίωσε επίσημα ένα remake του Silent Hill 2.
Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός live stream «Silent Hill Transmission» την Τετάρτη και αναπτύσσεται από την Bloober Team, το πολωνικό στούντιο πίσω από τα The Medium, Layers of Fear και Blair Witch.
Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 5 ως αποκλειστικό, καθώς και για PC, είπε η Konami, και οι πρωτότυποι δημιουργοί όπως ο καλλιτεχνικός διευθυντής Masahiro Ito και ο συνθέτης Akira Yamaoka λέγεται ότι συμμετέχουν «στενά».
Σε μια ανάρτηση στο PlayStation Blog, η Konami αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως ότι το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5 και θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Lumen και Nanite.
Η Bloober ανακατασκευάζει επίσης το σύστημα μάχης και ορισμένα set-pieces, είπε η Konami, «μεταξύ άλλων», όπως ανακατασκευασμένα cut-scenes χρησιμοποιώντας motion capture.
