Connect with us

Τι ψάχνεις;

bleak-faith-forsaken

News

Το στούντιο πίσω από το Soulslike Bleak Faith μιλάει για τις φήμες για «κλοπή» στοιχείων του Elden Ring

Το στούντιο πίσω από ένα παιχνίδι Soulslike που κυκλοφόρησε πρόσφατα υπερασπίστηκε τον εαυτό του από τους ισχυρισμούς ότι έκλεψε στοιχεία από το Elden Ring.

Το Bleak Faith: Forsaken κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου και αυτή τη στιγμή έχει «ανάμεικτες» κριτικές στο κατάστημα Steam, με αρνητικές κριτικές να αναφέρουν πολλά bugs κατά την κυκλοφορία.

Ωστόσο, η διαμάχη πυροδοτήθηκε όταν ο προγραμματιστής του modding εργαλείου του Dark Souls, Meowmaritus, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πλάνα από το παιχνίδι δίπλα σε πλάνα από το Elden Ring.

Όταν συγκρίνονται δίπλα-δίπλα, τα animations σε κάθε βίντεο φαίνεται να είναι πανομοιότυπα, υποδηλώνοντας ότι τα animations αφαιρέθηκαν από το Elden Ring και χρησιμοποιήθηκαν στο Bleak Faith.

«Είδα αυτό το βίντεο να κυκλοφορεί», έγραψε ο Meowmaritus. «Το Bleak Faith: Forsaken χρησιμοποιεί 100% animations που έχουν αντιγραφεί απευθείας 1:1 από το Elden Ring.»

«ΔΕΝ επιδοκιμάζω τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λογισμικό μου DS Anim Studio για να βοηθήσουν στην εξαγωγή animations για να συμπεριληφθούν σε εμπορικά προϊόντα ή να τα πουλήσουν στο Epic Games Store».

Ενώ πολλοί παίκτες κατηγόρησαν αμέσως τον προγραμματιστή του Bleak Faith Archangel Studios για λογοκλοπή, ένας από τους καλλιτέχνες του παιχνιδιού ισχυρίστηκε τώρα ότι δεν γνώριζε από πού προέρχονταν αρχικά τα στοιχεία.

Σε μια δήλωση που έγινε στον επίσημο Bleak Faith Discord server το Σάββατο, ο προγραμματιστής «überfaith42» ισχυρίστηκε ότι τα animations αγοράστηκαν ως μέρος ενός πακέτου στοιχείων που διατίθεται προς πώληση στο Epic Games Store.

«Είμαστε πάντα διαφανείς σχετικά με τη χρήση του Epic Marketplace για animations που είναι καλά και ταιριάζουν στο θέμα μας», έγραψαν. «Τα υπόλοιπα τα έφτιαξα – απλώς χρειαζόμασταν περισσότερη ποικιλία και δεν είμαι animator στο επάγγελμα, έπρεπε να μάθω για αυτό το παιχνίδι».

«Τα μόνα άλλα πράγματα από το Epic Marketplace που χρησιμοποιώ είναι για το γενικό VFX που ήταν χάσιμο χρόνου, καθώς θα έφτιαχνα πράγματα που έμοιαζαν σχεδόν ίδια ούτως ή άλλως, και πράγματα που είναι τόσο γενικά (όπως μερικοί βράχοι) που δεν χρειάζονται καλλιτεχνική διεύθυνση

«Ολόκληρος ο κόσμος χτίστηκε στο χέρι. Έτσι, περίπου το 10% της τέχνης ανατίθεται σε εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ οι εταιρείες ΑΑΑ αναθέτουν περίπου το 70% της τέχνης τους (καθώς έχουν τον προϋπολογισμό, δεν έχουμε αυτή την επιλογή και επομένως οποιαδήποτε ιδέα έχουμε πρέπει να γίνει εσωτερικά)

Ο καλλιτέχνης πρόσθεσε link με το πακέτο στοιχείων του Epic Games Store από το οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχονται τα animations, αλλά ο σύνδεσμος κατευθύνεται τώρα σε μια σελίδα που δεν υπάρχει στο κατάστημα.

Την επόμενη μέρα, ο überfaith42 επέστρεψε στο Discord για να προσθέσει ότι εργάζονταν σε εναλλακτικά animations, «ακόμα κι αν όλα αποδειχθούν καλά και κανείς δεν έχει πρόβλημα και αυτός ο πωλητής είναι ένα νόμιμο άτομο».

«Θέλω να τονίσω ότι αυτή η απόφαση προέρχεται αυτή τη στιγμή καθαρά από έναν καλλιτεχνικό φακό, καθώς ως καλλιτέχνης νιώθω περήφανος για όλη τη χειρωνακτική δουλειά και τα μοναδικά πράγματα που έχω φτιάξει κατά τη διάρκεια αυτών των πολλών ετών», πρόσθεσε.

«Ήθελα το παιχνίδι να ξεχωρίσει και να φέρει τη δική του λάμψη με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Σίγουρα δεν ήξερα ότι κανένα από τα animations ήταν πραγματικά παρόμοιο με οτιδήποτε άλλο, απλώς νόμιζα ότι κάναμε συναλλαγές με μια νόμιμη οντότητα και ότι η δουλειά τους ταιριάζει με το όραμά μας για τη μάχη.»

«Αν αποδειχτεί ότι αυτός ο πωλητής είναι παράνομος, θα έχουμε πέσει όλοι θύματα κακής συμπεριφοράς» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

News

Ένας παίκτης αγόρασε κάθε παιχνίδι από τα Wii U και 3DS eShops, πριν από το κλείσιμο και των δύο καταστημάτων. Ο δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου...

News

Ο Lance Reddick, ο ηθοποιός που είναι γνωστός στον κόσμο του gaming για τους ρόλους του στα Destiny 2, Horizon Forbidden West και Quantum Break,...

News

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε δείχνει ότι η Sony Interactive Entertainment διερευνά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα NFTs και...

News

Η Ubisoft αποκάλυψε ένα νέο εργαλείο AI που ισχυρίζεται ότι αναπτύσσει για να βοηθήσει τους σεναριογράφους της. Σύμφωνα με τον εκδότη, το «Ubisoft Ghostwriter»...

News

Η Lego και η 2K θα αποκαλύψουν επίσημα ένα νέο παιχνίδι racing στις 23 Μαρτίου. Μετά από μια σειρά διαρροών, το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε με...

News

Η Electronic Arts κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ ιστορίας για το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Συνεχίζοντας την ιστορία του...

News

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δημοσίευσε τις απόψεις έξι στούντιο ανάπτυξης που όλα πιστεύουν ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision...