Connect with us

Τι ψάχνεις;

Νεα

Το στούντιο του Pokemon Go, Niantic φέρεται να απολύει 230 άτομα και να ακυρώνει το Marvel παιχνίδι που ετοίμαζε

pokemon go

Ο προγραμματιστής του Pokémon Go, Niantic κλείνει το στούντιο του στο Λος Άντζελες και απολύει 230 υπαλλήλους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το Kotaku φέρεται να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εσωτερικό email που εστάλη στους υπαλλήλους από τον ιδρυτή της Niantic, John Hanke, στο οποίο λέει ότι τα έξοδα του στούντιο «[αυξήθηκαν] ταχύτερα από τα έσοδα».

Σύμφωνα με την αναφορά, το email του Hanke λέει ότι τα έσοδα αυξήθηκαν δραστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αλλά έκτοτε άρχισαν να μειώνονται.

Επικαλούμενος μια πιο πολυσύχναστη αγορά παιχνιδιών AR και την έλλειψη μακροπρόθεσμης δέσμευσης για τα άλλα έργα της, ο Hanke ισχυρίζεται ότι η Niantic δεν εκπληρώνει τους εσωτερικούς της στόχους και ότι ως εκ τούτου θα απολύσει 230 άτομα, κλείνοντας το NBA All-World παιχνίδι και ακυρώνοντας τον επερχόμενο τίτλο Marvel: World of Heroes.

Λέγοντας ότι το στούντιο πρέπει να «φέρει την ευθύνη για τη δική μας απόδοση», το email του Hanke φέρεται να έγραφε: «Η σημερινή εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά παιχνιδιών για κινητά απαιτεί εκθαμβωτική ποιότητα και καινοτομία. Απαιτεί επίσης ισχυρή δημιουργία εσόδων και έναν κοινωνικό πυρήνα που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση.»

«Οι ομάδες χρειάζονται εργαλεία πλατφόρμας που είναι πολλαπλασιαστές δύναμης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χτίζουν με την υψηλότερη ποιότητα με ισχυρά χαρακτηριστικά αφοσίωσης γρήγορα και αποτελεσματικά.»

Διαβάστε επίσης:  Ένα σχόλιο εμπόδισε τον Ίαν ΜακΚέλεν να παίξει τον Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ

«Ο χάρτης και η πλατφόρμα μας AR πρέπει να προσφέρουν τις δυνατότητες που θέλουν οι προγραμματιστές με ισχυρό και αξιόπιστο τρόπο. Δεν έχουμε πετύχει τους στόχους μας σε όλους αυτούς τους τομείς».

Ο Hanke τόνισε επίσης ότι το Pokémon Go θα παραμείνει προτεραιότητα για τη Niantic, με σχέδια να συνεχίσει να λειτουργεί ως «ένα παιχνίδι για πάντα».

Θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται σε υπάρχοντες τίτλους όπως τα Pikmin Bloom, Monster Hunter Now και Peridot, αλλά ο Hanke προειδοποιεί ότι το στούντιο έχει «πολλή δουλειά να κάνει» για να διατηρήσει τον αριθμό των παικτών, τα έσοδα και την κερδοφορία σε αυτά τα παιχνίδια.

Η Niantic δυσκολεύτηκε να κάνει νέες επιτυχίες δύο φορές μετά την επιτυχία του Pokémon Go, το οποίο είχε κατεβεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές μέχρι το 2019 και συνεχίζει να αποφέρει υγιή κέρδη επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Το στούντιο είχε προηγουμένως κλείσει το Harry Potter: Wizards Unite και το Catan: World Explorers – δύο απόπειρες αναπαραγωγής της ίδιας φόρμουλας – και ακύρωσε το προγραμματισμένο παιχνίδι Transformers Heavy Metal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα

Η Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που έρχονται στο PlayStation Plus τον Δεκέμβριο για τους συνδρομητές. Τα τρία παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα από...

Νεα

Η CD Projekt Red επιβεβαίωσε ότι περίπου η μισή εταιρεία έχει πλέον αφιερωθεί και εργάζεται στο The Witcher 4, που επί του παρόντος είναι...

Νεα

Το Pokémon Horizons: The Series πρόκειται τώρα να κάνει πρεμιέρα στην αγγλική του έκδοση στο Netflix στις 23 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με ένα νέο...

Νεα

Αποκαλύφθηκε ότι οι προγραμματιστές που εργάζονταν στο Avatar: Frontiers of Pandora είχαν αποκλειστική πρόσβαση στα σενάρια μελλοντικών ταινιών του franchise. Αυτό ήταν κάτι που...