Τον Μάιο, η ByteDance —η κινεζική εταιρεία που κατέχει το TikTok— προσπαθούσε να αξιοποιήσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες της για να κάνει μια σημαντική είσοδο στην βιομηχανία του gaming. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Βιετνάμ, η εταιρεία πειραματιζόταν με ένα σύστημα που έβλεπε τους χρήστες να λανσάρουν σύντομα παιχνίδια “bitesize” που μπορούσαν να απολαύσουν για μερικά λεπτά κάθε φορά. Η ByteDance είχε επίσης σχέδια για ανάπτυξη παιχνιδιών “μεσαίου και σκληρού πυρήνα” μέσω της θυγατρικής της Nuverse.
Το σχέδιο επρόκειτο να αποτελέσει σημαντικό μέρος της στρατηγικής επέκτασης της ByteDance: η εταιρεία έφτασε στο σημείο να εξαγοράσει την Moonton Technologies με έδρα τη Σαγκάη, για να ξεκινήσει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία παιχνιδιών, αλλά οι πρόσφατες ειδήσεις έθεσαν αυτά τα σχέδια σε αμφιβολία. Όπως αναφέρθηκε από το SCMP, η ByteDance έχει αρχίσει να «μικραίνει επιθετικά» τις λειτουργίες παιχνιδιού της. Το Wushuang Studio, ένας άλλος προγραμματιστής που ανήκει στην ByteDance στη Σαγκάη, λέγεται ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του μέσω ενός συνδυασμού απολύσεων και εσωτερικής αναδιάρθρωσης. Υπήρξαν παρόμοιες περικοπές θέσεων εργασίας στο Jiangnan Studio στο Hangzhou.
Η ByteDance διατηρεί προσωπικό για παιχνίδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά τα νέα καθιστούν αρκετά σαφές προς τα πού φυσάει ο άνεμος όταν πρόκειται για τις φιλοδοξίες της εταιρείας για gaming. Οι προσπάθειες μετατροπής του TikTok σε εφαρμογή παιχνιδιών αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει κάθε άλλη εταιρεία παιχνιδιών στην Κίνα τα τελευταία χρόνια: η γραφειοκρατία και οι δυσκολίες στη διαδικασία έγκρισης παιχνιδιών για κυκλοφορία από την κυβέρνηση της χώρας.
