Η Microsoft έχει περιγράψει σχέδια για τη δημιουργία ενός «καταστήματος παιχνιδιών επόμενης γενιάς» με τη βοήθεια της προτεινόμενης εξαγοράς της Activision Blizzard.
Η εταιρεία συζήτησε τα σχέδιά της σε μια κανονιστική κατάθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εξετάζει επί του παρόντος τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση.
«Η συναλλαγή θα βελτιώσει την ικανότητα της Microsoft να δημιουργήσει ένα κατάστημα παιχνιδιών επόμενης γενιάς που θα λειτουργεί σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των κινητών, ως αποτέλεσμα της προσθήκης του περιεχομένου της Activision Blizzard», ανέφερε (εντοπίστηκε από το The Verge).
«Χτίζοντας στις υπάρχουσες κοινότητες παικτών της Activision Blizzard, το Xbox θα επιδιώξει να κλιμακώσει το Xbox Store σε κινητά, προσελκύοντας τους παίκτες σε μια νέα πλατφόρμα Xbox Mobile.»
«Η απομάκρυνση των καταναλωτών από το Google Play Store και το App Store σε κινητές συσκευές θα απαιτήσει, ωστόσο, μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Η Microsoft ελπίζει ότι προσφέροντας γνωστό και δημοφιλές περιεχόμενο, οι παίκτες θα είναι πιο διατεθειμένοι να δοκιμάσουν κάτι νέο.»
