Connect with us

Τι ψάχνεις;

Uncategorized

Transformers: Rise of the Dark Spark Review

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας Transformers η Activision αποφάσισε να επενδύσει στο σπουδαίο franschise προσφέροντας μας το Transformers:Rise of the Dark Spark. Μένει να δούμε αν ακόμα ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί ταυτόχρονα με ταινία απογοητεύει ή αν θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Τόνοι σιδήρου που πυροβολούνται και μετατρέπονται σε οχήματα

To Transformers: Rise of the Dark Spark μας μεταφέρει στο γνωστό σύμπαν, που και αυτή τη φορά θα διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη. Το story σε καμιά περίπτωση δεν εντυπωσιάζει, αλλά αλήθεια ποιος περίμενε να το κάνει αυτό;
Στην πραγματικότητα κάποια στιγμή θα σταματήσετε να παρακολουθείτε την ιστορία αφού το παιχνίδι μας βάζει πότε στην μεριά των Autobots και πότε σε αυτή των Decepticons αφού τα δύο campaigns δεν χωρίζονται όπως σε προηγούμενους τίτλους. Έτσι τα νοηματικά κενά θα είναι συχνά, ενώ δεν έχει περιληφθεί και κάποια σηματοδότηση για το πότε γίνεται αυτή η αλλαγή.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του παιχνιδιού δεν είναι άλλο από την πληθώρα των όπλων που έχει. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα 20 περίπου διαθέσιμα όπλα ανάλογα με αυτό που ταιριάζει στην τακτική σας. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποίησα όπλα με υψηλό damage, προκαλώντας…τρόμο αφού με ένα hit οι περισσότεροι εχθροί, εξαφανίζονταν.
Μιλώντας για τους εχθρούς και την A.I. θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός, ότι δεν είναι…η νοημοσύνη τους στο υψηλότερο επίπεδο, αφού προσπαθούν να καλυφθούν σε σημεία που εξέχουν οι μισοί, ή κάποια στιγμή μου έτυχε και το να πυροβολούν σε άσχετα αντικείμενα ενώ στεκόμουν ακριβώς μπροστά τους! Άλλες πάλι φορές τρελαινόντουσαν και έτρεχαν δεξιά-αριστερά, χωρίς λόγο.
Και αν θεωρείτε το transforming το νούμερο ένα συστατικό σε ένα παιχνίδι Transformers το σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευτείτε: μπορείτε να αλλάξετε μορφή οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ενώ πολλές φορές ο μετασχηματισμός σας σε όχημα θα είναι τακτικά πιο ωφέλιμος από ότι η κανονική σας μορφή.
Η σύνδεση με την ταινία δεν βοήθησε

Η ανάγκη σύνδεσης του παιχνιδιού με την ταινία Transformers:Age of Extinction είχε ως αποτέλεσμα το cast της ταινίας να δανείσει την φωνή του και στους in-game χαρακτήρες.
Εκτός από τον Peter Cullen στον ρόλο του Optimus Prime δεν υπάρχουν άλλες αξιοπρόσεκτες ερμηνείες. Ο Jazz προσπαθεί να αναλάβει έναν κωμικό ρόλο, αλλά δεν έχει τίποτα αστείο να πει, ο Drift είναι εξαιρετικά βαρετός, και οι Decepticons χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους χαζούς υπηκόους και τους πεφωτισμένους ηγέτες.Memorable graphics or not?

H αλήθεια είναι ότι από ένα τέτοιο φουτουριστικό παιχνίδι περιμένεις μοναδικά γραφικά που θα σου μείνουν αξέχαστα. Εδώ το Transformers: Rise of the Dark Spark δεν απογοητεύει αλλά δεν εντυπωσιάζει κιόλας. 
Οι τοποθεσίες στην κατεστραμμένη Γη αλλά και στο διάστημα είναι καλά σχεδιασμένες όπως και τα υψηλής λεπτομέρειας robots. Στις εκδόσεις για PC,PS4,Xbox One ισχύουν τα παραπάνω, αν και κάποια textures είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και διακρίνονται σχετικά εύκολα η αντίθεση με το υπόλοιπο περιβάλλον. Δυστυχώς τα πράγματα στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς (Xbox 360,PS3,Wii U) είναι πολύ χειρότερα με αλλοιωμένους χαρακτήρες, μέτριο φωτισμό και μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί όπου υπάρχουν περίπλοκα textures.
Όσο αναφορά τον ήχο, αυτός κινείται σε μέτρια επίπεδα,όντας αρκετά “θαμπός”.  Δεν θα είναι λίγες οι φορές που δεν θα ακούτε καθαρά τις οδηγίες που σας δίνονται αφού “κρύβονται” πίσω από διάφορα άλλα ηχητικά εφέ. Τουλάχιστον το soundtrack είναι πάρα πολύ καλό (θυμίζοντας Hans Zimmer) ταιριάζοντας στο στυλ του παιχνιδιού.
Συμπέρασμα
Αν και θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση και να αποτελέσει επιτυχία με βάση των αριθμό των φίλων των Transformers εντούτοις το παιχνίδι απογοητεύει. 
Χαμένο στην μετριότητα μας δίνει την εντύπωση μιας “βιαστικής” δουλειάς, όπως εξάλλου συμβαίνει με κάθε παιχνίδι που συνοδεύει μια ταινία.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη στις εκδόσεις της προηγούμενης γενιάς που αν αποφασίσετε να το παίξετε θα πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή.
Αν είστε φανατικός των Transformers αποκτήστε το, αν όχι μπορείτε να δοκιμάστε καλύτερες επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Features

Το 2019 είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο εξηγώντας γιατί η ελληνική Super League δεν υπήρχε στην σειρά FIFA, τονίζοντας τον ρόλο που παίζει η ανεπίσημη...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest Geoff Keighley έχει κάνει tease τα σχέδια για αρκετές ανακοινώσεις υψηλού προφίλ στο φετινό Summer Game...

Νεα

Το Backbone One – PlayStation Edition, ένα χειριστήριο με επίσημη άδεια για gaming σε κινητά, είναι πλέον διαθέσιμο και για συσκευές Android. Όπως και...