Connect with us

Τι ψάχνεις;

Unrecord

Νεα

Unrecord: Το φωτορεαλιστικό indie shooter που έχει κερδίσει την προσοχή όλων σε μια νύχτα

Ένα φωτορεαλιστικό shooter πρώτου προσώπου που παίζεται από την οπτική γωνία μιας αστυνομικής κάμερας έχει κερδίσει την προσοχή όλων στο ίντερνετ και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις.

Το δίλεπτο τρέιλερ για το Unrecord, το οποίο αναπτύσσεται από το γαλλικό indie στούντιο Drama, δείχνει έναν αστυνομικό να μπαίνει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και να εμπλέκεται σε πυροβολισμούς με πολλούς εγκληματίες.

Το βίντεο στο YouTube έχει κοντά στις 800.000 προβολές και έχει βαθμολογηθεί συντριπτικά θετικά από τους θεατές, με 18.000 likes.

 

Ωστόσο, το βίντεο οδήγησε επίσης σε πολλές συζητήσεις, με κάποιους να αμφισβητούν εάν το υλικό είναι πραγματικά μέσα στο παιχνίδι και άλλοι να υποδηλώνουν ότι τα υπερρεαλιστικά γραφικά σε συνδυασμό με το θέμα μπορεί να είναι ένα βήμα πολύ μακριά.

«Αυτό είναι το μόνο παιχνίδι που έχω δει ποτέ που μπερδεύει τον εγκέφαλό μου και πιστεύει ότι είναι αληθινό», είπε ο χρήστης του YouTube Tingrolla στα σχόλια του βίντεο. «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι παιχνίδι αλλά πραγματικό υλικό με φίλτρα για να μοιάζει με παιχνίδι», απάντησε ένας άλλος.

Άλλοι επεσήμαναν ότι η Unreal Engine 5 είναι ικανή για φωτορεαλιστικά γραφικά και ότι τα φίλτρα θολώματος κίνησης και κόκκων που εφαρμόζονται για να μιμηθούν τα πλάνα της κάμερας σώματος θα μπορούσαν να κρύψουν κάποιες ατέλειες για να δώσουν την ψευδαίσθηση πραγματικού πλάνου.

Άλλα σχόλια έχουν δείξει ότι το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί κάπως αμφιλεγόμενο δεδομένου του θέματος σε συνδυασμό με το επίπεδο λεπτομέρειας.

Ο Ντέιβιντ Γκόλντφαρμπ, ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής στο στούντιο Metal: Hellsinger The Outsiders, είπε ότι το παιχνίδι φαινόταν «πολύ ωραίο» αλλά ότι είχε ένα «βαθιά άβολο σκηνικό και ατμόσφαιρα».

Διαβάστε επίσης:  Η Microsoft απειλεί «να αποσύρει τα παιχνίδια της Activision από το Ηνωμένο Βασίλειο»

Αφού κάποιοι πρότειναν ότι προσπαθούσε να πει ότι το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει, πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής – υπάρχει ένα μέρος για παιχνίδια που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Πουθενά δεν είπα ότι αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να υπάρχει. Θα θέλω να το παίξω; Δεν ξέρω. Μπορεί; Εξαρτάται τι είναι.»

«Δεν νομίζω ότι το Cop Sim: The Murdering είναι υπέροχο», είπε σε άλλο χρήστη.

Ο δημοφιλής streamer του Twitch Trainwreckstv εξέφρασε επίσης την ανησυχία του, λέγοντας: «Θα με μισήσουν πολύ αυτό, αλλά αυτό το επίπεδο ρεαλισμού στα βιντεοπαιχνίδια θα πρέπει να μετριάζεται σε μεγάλο βαθμό στα shooters για οποιονδήποτε κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία.»

«Ελπίζω οι γονείς να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε. «Αυτό το επίπεδο ρεαλισμού για πυροβολισμούς και δολοφονίες με κάνει να νιώθω άβολα, σαν να παρακολουθώ μια πραγματική διαρροή από μια στρατιωτική ή αστυνομική επιχείρηση.»

«Η σαφής διάκριση μεταξύ αληθινού και ψεύτικου είναι απαραίτητη, αλλά αυτό το επίπεδο ρεαλισμού, κατά τη γνώμη μου, δίνει πραγματική αξιοπιστία στις ανοησίες που οι πολιτικοί εκτοξεύουν εδώ και χρόνια για βιντεοπαιχνίδια που κάνουν τους νέους να χάσουν την αίσθηση της ενσυναίσθησης απέναντι σε βίαιες τάσεις ή καταστάσεις.»

Το Unrecord έρχεται στο Steam και είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προσθήκη στη λίστα επιθυμιών. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Reviews

Μετά από περίπου 11 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του Diablo III ο διάδοχος του είναι εδώ. Το Diablo IV φιλοδοξεί να βελτιώσει και...

Νεα

Τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ήδη φτάσει στο μέγιστο δυνατό level ενός χαρακτήρα στο Diablo 4. Το RPG δράσης της Blizzard, κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα, αλλά...

Νεα

Ο παρουσιαστής και παραγωγός του Summer Game Fest, Geoff Keighley, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ο ανταγωνισμός από την διοργάνωσή του ήταν εν μέρει υπεύθυνος...